Dette er en (+) artikkel.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.
Logg inn hvis du har kjøpt
Madeleine Joys. Foto: Kim Falck
Tradisjonsmaten i Norge oppstod i en tid der man måtte spare på alt, forelde de rareste stykningsdeler og bare være glad for at du hadde nok penger til å legge lammesidene i salt slik at du faktisk hadde kjøtt gjennom vinteren. Disse handlingene av nødvendighet har så blitt en del av det vi setter mest pris på. En vestlending (eller i alle fall 76 % av oss) må ha pinnekjøtt på julaften, selv om vi ikke trenger det lengre. Men det blir rett og slett ikke jul uten luktene, smakene av pinnekjøttet servert med en perfekt kålrabistappe på siden. Vestlandet består av høye fjell og dype daler- ikke flat mark det er lett å dyrke på. Så for å drive kjøttproduksjon i landsdelen vår, har vi av nødvendighet måtte tydd til primært sau og geit som kunne vandre i bratt og ulent terreng. Da kan man jo kanskje sende en liten ekstra takk til topografien vår, som også har gitt grobunn for de beste lokale dråpene du kan drikke til nettopp pinnekjøttet.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.
Investornytt AS
Org. nr: 927 214 296
© 2022 - Drift og vedlikehold av Seal Media AS
Innholdet på Investornytt representerer ikke Investornytt AS´ meninger, men er forfatterenes egne subjektive ytringer. Innholdet på Investornytt skal ikke sees som finansielle råd. Aksjehandel, kryptovaluta, kryptokunst og all form for trading er svært risikabelt og du kan i verste fall tape mer enn du har investert. Alle må gjøre sine egne vurderinger og ikke handle basert på informasjon på Investornytt.