TGS annonserte i dag en utvidelse av deres Birmingham 3D seismiske undersøkelse, som nå dekker 276 kvadratmil. Dette prosjektet er strategisk plassert på den vestlige flanken av Appalachian-bassenget og følger de mest lovende trendene i Utica-Point Pleasant-formasjonen og Clinton-sandene.
Kristian Johansen, administrerende direktør i TGS som nylig var i intervju om livet i Hoton med Investornytt uttalte: «Birmingham-Gemini 3D-undersøkelsen gjenspeiler TGS’ forpliktelse til å avdekke potensialet i Appalachian-bassenget. Sammen med vår brønndatabank og analytiske produkter gir dette kundene viktige innsikter for å sikre suksess i leting og produksjon. Dette understreker vårt fokus på å levere førsteklasses geovitenskapelige data for informerte beslutninger.»
Denne undersøkelsen vil målrette nøkkelformasjoner i Appalachian-bassenget, inkludert Ordovicium Trenton, Black River, Utica/Point Pleasant, kambrium-reservoarer, og Silurian Clinton-sandene. Prosjektet vil bruke avansert seismisk avbildning for å kartlegge dype strukturer, identifisere hydrokarbonfeller, og optimalisere plasseringen av brønner. Dette vil hjelpe operatører med å forbedre strategiene for leting og produksjon.
TGS vil forbedre de seismiske dataene ved å integrere dem med sin omfattende Appalachian-geologiske og brønndatabase, som inkluderer over 480 000 brønnlogger. Gjennom deres Well Data Analytics-plattform vil de tilby kundene en detaljert analyse som gir dypere innsikt i regionens potensial.
Opptakene for Birmingham-Gemini 3D-undersøkelsen starter tidlig i 2025, og det fullstendig bearbeidede datasettet vil være tilgjengelig for kundene innen utgangen av året. Prosjektet er støttet av finansiering fra industrien.
Dette prosjektet markerer et viktig skritt i videreutviklingen av Appalachian-bassenget, hvor avansert teknologi kombineres med TGS’ store database for å levere verdifulle innsikter til energibransjen.
En brønndatabase er en omfattende samling av data relatert til borede brønner, ofte brukt i olje- og gassindustrien for leting og produksjon av hydrokarboner. Slike databaser inneholder detaljerte tekniske data som er samlet inn fra brønner, og kan omfatte informasjon som:
- Brønndesign og borehistorikk: Inkluderer data om hvordan brønnen er konstruert, dybder, boreteknikker, og materialer som brukes.
- Brønnlogger: Måledata som er samlet inn fra brønner under boring. Dette inkluderer elektriske, soniske, og andre typer målinger som gir informasjon om formasjonene brønnen går gjennom.
- Produksjonsdata: Informasjon om hvor mye olje eller gass som blir produsert fra en brønn over tid.
- Reservoaregenskaper: Data om trykk, porøsitet, permeabilitet og andre egenskaper som er viktige for å forstå reservoaret og dets produksjonspotensial.
- Formasjonstopper: Markerer overgangen mellom geologiske lag, som er avgjørende for å analysere reservoarenes plassering og egenskaper.
- Seismiske data: Data fra seismiske undersøkelser knyttet til brønnen, som gir innsikt i undergrunnens struktur.
Brønndatabaser blir ofte brukt for å analysere geologiske forhold, optimalisere produksjon, og planlegge videre boring. Ved å samle og dele disse dataene kan selskaper som TGS tilby avanserte analyser og innsikt til oljeselskaper, som hjelper dem med å ta informerte beslutninger om boring, produksjon, og leting etter nye ressurser.
Disse databasene kan være svært omfattende, og i tilfeller som TGS sin Appalachian brønndatabase, kan de inneholde informasjon fra hundretusenvis av brønner, og brukes til å skape verdifulle analyser som støtter letestrategier og beslutninger
