Crayon Group Holding ASA, med hovedkontor i Oslo, er et internasjonalt IT-konsulentselskap som spesialiserer seg på sky- og programvareløsninger. Siden 2002 har Crayon levert tjenester innen skymigrasjon, lisensrådgivning og IT-økonomi, som en av de største partnerne til Microsoft. Med over 4 000 ansatte globalt, støtter Crayon bedrifter i deres digitale transformasjon og gjennom AI sitt innovative tankesett.
Ticket: CRAYN
- Dagens kurs: 116,4
- Motstand: 119,9 – 120,5 – 129,7
- Støtte: 115 – 108,8 – 96,4 – 94
- Lang EMA200: 89,5
- Kort ema200: 115,2
- 52 Weekly range: 53,10 – 121,60
- 1 års utvikling: 0,18%
- Teknisk kursmål: 130
Til informasjon ligger det begrunnelse og forutsetninger for vårt tekniske kursmål gjennom analysen. Teknisk kursmål er beregnet noe fremover i tid, men oppgitte støtte- og motstandsnivåer er som regel tatt ut fra et kortere bildet.
Vi vil være åpne om at vi er direkte investeringer i det instrumentet vi omtaler her. Vi har tro på at åpenhet sikrer vår integritet og objektivitet, og vår prioritet er å levere nøytral og uavhengig informasjon med tillit fra publikum.
Dersom man ønsker å lære seg teorien bak analysene for å få en bedre forståelse, anbefaler vi å lese Aksjefruen sin teoridel.
Tjenesten er levert av: Aksjefrue.no v/Trond Yngve Hansen, X/Twitter: @trondyman
- KORTSIKTIG PERSPEKTIV
Vi har gitt en kortsiktig analyse nedenfor som viser instrumentet for et kortsiktig tidsintervall og indikerer hvor vi står i den kortsiktige trendutviklingen.
På 30-dagers chartet viser Crayon en stigende primærtrend markert med hvite parallelle linjer. Denne trenden har blitt utfordret flere ganger, men de såkalte falske bruddene utenfor primærtrenden er markert med svakere, prikkete linjer for å identifisere disse feilbevegelsene.
En sekundær topplinje, markert med en gul linje, viser et kortsiktig motstandsområde rundt kurs 118. Dette området fungerer som et viktig reaksjonspunkt for videre oppgang i trenden. Primærtrendens motstandslinje ligger ved kurs 121, som kan bli et naturlig testområde for kursen, sammen med det horisontale motstandsnivået i det kortsiktige trendbildet.
En kortsiktig supportlinje, markert med en lyseblå linje, indikerer den siste trendretningen innenfor primærtrenden. Det er avgjørende at kursen holder seg over denne linjen for å opprettholde retningen mot test av sekundær topplinje og primærtrendens tak.
Et gap som oppstod 4. juni, ble lukket 14. juni. Dette vurderes som et breakaway gap som skaper en ny trend, og som ikke nødvendigvis må lukkes. Korttid RSI beveger seg mot et overkjøpt nivå, noe som vanligvis signaliserer større salgspress. Imidlertid viser MACD-indikatoren et positivt moment over signallinjen, som er et sterkere signal enn høy RSI indikator.
I slike situasjoner vil sannsynligheten for at RSI forblir på høye nivåer over en periode være større enn at det vil skape et salgspress, spesielt hvis MACD-indikatoren viser et videre positivt moment. For Crayon viser det korte bildet et brudd på nedtrenden for MACD-signalet, med en positiv vending over den røde signallinjen og en positiv undertone i MACD-diagrammet.
Dette momentet kan man også tydelig lese ut fra de korte EMA-signalene, der kort EMA10 og EMA20 ligger over EMA50 i det korte bildet. Derfra vil man få løft av kort EMA50 over EMA100, og videre over EMA200 som er markert ut med blå prikket bevegelig linje i chartet.
Dette bekreftes av et tilsvarende brudd på den korte nedtrenden, markert med en orange linje i chartet for siste nedtrend satt fra toppen. Dette bruddet indikerer et signal for trenden, der signalet i brudd avgir test mot kurs 118. Bruddsignalet er markert med en lyseblå prikket pil, som sammenstiller seg med den sekundære topplinjen.
Det er forventet at bruddsignalet vil bidra til en positiv oppside i det korte bildet, men det er viktig at nivået rundt 118,3 brytes for videre oppgang. Dersom dette skjer, kan toppen ved kurs 121 testes igjen på kort sikt.
- LANGSIKTIG PERSPEKTIV
Nedenfor har vi gitt en langsiktig analyse som viser instrumentet for et lengre tidsintervall og indikerer hvor vi står i den langsiktige trendutviklingen.
Chartet ovenfor viser flere tekniske signaler og kan forklares enkelt. Det viser en flat primærtrend over et år, markert med hvite parallelle linjer, med en minimal endring på +0,18% for toppene. Kursnivåene for 52-ukers trenden ligger mellom 53,10 og 121,60, noe som betyr at vi er nær toppen av denne rekkevidden.
Dette kan indikere at trenden enten vil testes på nedsiden eller at høyere 52-ukers nivåer vil bli etablert, med det siste som mest sannsynlig ut fra dagens momentum i bunn.
Våre to bruddlinjer i chartet, markert med oransje linjer, indikerer signifikante positive brudd ut av nedtrenden, noe som støtter at bunnivået på kursnivå 53 er en solid base for videre oppside i det lange bildet.
Trenden viser at aksjen har vært mye tradet det siste året, sannsynligvis med en høy andel short-posisjoner ut fra den brede 1-års trenden. For videre positiv utvikling er det viktig med positiv volumbalanse for å utfordre primærtrenden på oppsiden, spesielt ved test av nivåene rundt 126, som fungerer som en magnet ut et bruddsignal.
Et tidlig negativt breakaway gap på kurs 101 fra 24. august 2023 ble nylig lukket, et gap som ikke teknisk krevde lukking, men fungerte som en magnet på grunn av positiv volumbalanse ved oppnåelse. På den andre siden er det et åpent runaway gap, også uten teknisk krav til lukking, på kurs 86,5 fra 6. mai 2024. Dette gapet vil være en magnet på nedsiden, om aksjens moment svikter fra toppen i chartet.
Det første gapet skapte et dead cross den 24. august 2023, som i seg selv var et salgssignal på daværende tidspunkt, men som ble reversert til et golden cross på kurs 83,4, da EMA50 krysset over EMA200 den 16. mai 2023, og som ga et kjøpssignal.
Signalet er fortsatt intakt med en videre positiv oppside, der vi ser at alle lange EMA-signaler ligger på en linje som indikerer videre opptrend på lang sikt. Dette kan igjen underbygges med at MACD-signalet viser en relativt flat utvikling med en positiv undertone på lang sikt.
Et annet viktig signal på oppsiden er den stigende EMA200, markert med en blå prikket linje, som viser en markant vending sammen med de tegnede bruddlinjene fra nedtrenden. Dette indikerer at aksjen sannsynligvis vil teste høyere nivåer, forsterket av det nylige golden cross som et kjøpssignal.
Signal i brudd fra siste opptrend
Vi har identifisert signaler fra etablerte trendbrudd, og beregner signalene som bruddene avgir. Disse trendbruddene er svært nøyaktige, og vi har god erfaring med å tolke dem. Det er viktig å følge disse signalene nøye og handle på dem på riktig tidspunkt.
Når man analyserer den 1-årige trenden, observeres et signal i brudd ut av den underliggende trenden satt fra bunnpunktene, representert som en sekundærtrend i bunnen av chartet med gule paralleller.
Trendkanalen antyder et bruddsignal mot nivået 126, som overstiger motstanden i primærtrenden som tidligere vist. Et potensielt kursmål på 130 er angitt basert på dette tekniske bruddet, vist med hvit prikket parallell linje til sekundærtrenden i bunn.
En hvit prikket pil som viser kursretningen, indikerer også en potensiell bruddlinje, der aksjen nylig testet kort på nedsiden. Det er viktig at dette signalet ikke blir bekreftet som gyldig, men heller at det oppstår en videre test på oppsiden.
Tekniske signaler i brudd er vanligvis sterke, og det kan med sikkerhet sies at dette signalet bør bekreftes i tiden fremover. Dette støttes også av at alle lange EMA-signaler ligger over lang EMA200, markert med en blå prikket linje i chartet.
Fibonacci-analyse for siste måned
En Fibonacci-analyse brukes i teknisk analyse, for å forutsi hvor kursen på en aksje eller et annet verdipapir kan stoppe eller snu i en rekyl- eller pullback-situasjon. Man ser på de høyeste og laveste kursene i en ønsket trend, og bruker prosentnivåer fra Fibonacci-tallene for denne perioden.
Disse linjene hjelper tradere med å identifisere områder hvor kursen kan finne støtte- eller motstand. Nivået på 61,8 % er spesielt viktig som det gylne snitt, som ofte bidrar til å opprettholde aksjens nåværende trend.
Det er interessant å se på Fibonacci-nivåene på 1-måneds chartet, spesielt med tanke på bruddsignalet ved 118-nivået. Disse bruddsignalene kan relateres til Fibonacci-metoden, som identifiserer potensielle mål for dagens rekylfase.
Først ser vi på Fib 61,8%, som representerer det gylne snittet for perioden. Dette nivået ligger som motstand rundt 117,5 i forhold til dagens kurs. På den andre siden finner vi Fib 78,6%, som indikerer motstand på 119,4, rett over bruddsignalets nivå.
Bruddsignalet ligger midt i mellom disse to Fibonacci-nivåene og fungerer som en magnet for å teste over Fib 61,8% og potensielt utfordre Fib 78,6% på oppsiden.
Evnen til å bryte gjennom Fib 78,6% kan signalisere en trendreversering tilbake mot toppen av chartet, der neste nivå kan bli utfordret.
Det markerte bruddsignalet, angitt med en orange linje i chartet, støtter opp om bildet av at toppen kan bli testet igjen, sammen med det tekniske bruddsignalet og videre sammen med kort ema200 signal på 115,2 som støtdemper på kortsiktig nedside.
Kursvolum og volumbalanse
Volum er viktig i aksjemarkedet fordi det bekrefter trender, indikerer likviditet, påvirker kursvolatilitet, gir innsikt i markedspsykologi og fungerer som signaler for kjøp og salg. Høyt volum viser sterk støtte for kursbevegelser og gir lavere risiko ved store transaksjoner, mens lavt volum kan føre til høyere volatilitet.
Volum hjelper også med å identifisere støtte- og motstandsnivåer, og gir en dypere forståelse av markedsdynamikken når støtte- og motstand testes ut teknisk. Vi bruker å ta med oss horisontalt kursvolum, som gir god innsikt i volumbalansen som kommer på de ulike kursnivåene.
På chartet ovenfor, vises 1 måneds intervall med fibonacci, bruddsignaler og bruddlinje. Vi ser på horisontalt kursvolum at det er en del negativt volum i dagens område, som må forseres før at man kan oppnå signal i brudd på 118. Det kan bety at kursen må teste litt sideveis før signalet blir tatt ut kortsiktig.
På områder over bruddsignalet kommer det derimot et begrenset kursvolum, som også er mesteparten et positivt volum. Det kan bety en raskere stigningstakt for en test opp mot toppen av chartet, om dette området inntreffer.
På chartet ovenfor har vi lagt på kursvolum for 1 års trenden. Her ser vi et mindre volum på dagens nivå, der mye av volumet har en positiv volumbalanse på seg, noe som er bra for å kunne ta ut potensialet for mulighetsbilde på oversiden av dagens kurs.
- TEKNISK KURSMÅL
Nedenfor presenterer vi vår begrunnelse for det tekniske kursmålet vi har satt for aksjen.
For å analysere momentene rundt det tekniske kursmålet, bruker vi den underliggende sekundære trendkanalen som tidligere ble vist. Denne trendkanalen strekker seg mellom naturlige støtte- og motstandsnivåer i chartet, og vi bruker kanalen videre til å feste noen parallelle linjer på naturlige hyller i chartet.
Denne tilnærmingen skaper et mulighetsbilde, spesielt når vi ser på et tidligere volumområde fra 2 år tilbake i tid, som ble identifisert helt i starten av perioden. Dette støtter opp om tanken om at et kursmål på 130 kan være innenfor dette tekniske oppsettet.
Videre, med momentet over den horisontale motstandslinjen på kursnivå 120, kan man se opp mot et nytt teknisk kursmål på underkant av nivå 150. Dette forutsetter at nivået på 130 blir brutt med positiv volumbalanse, noe som vil indikere ytterligere oppsidepotensial i aksjen.
Vårt teknisk kursmål er angitt tidligere på ulike aksjeforum, da dette ble satt ut fra at aksjen testet positivt rundt 67 nivået for noen måneder siden. Sånn sett er dette et gjentagende kursmål fra vår side, med antydning om nytt nivå på rundt 150 ved dagens moment.
- KONKLUSJON
Konklusjonen for aksjen er basert på vår tekniske analyse, hvor vi har vurdert tekniske trender og indikatorer.
Fundamentalt har selskapet hatt en betydelig vekst i sine forretningssegmenter, spesielt innen «Software and Cloud Direct» og «Consulting». Inntektene fra Europa og USA har økt betraktelig de siste årene, mens inntektene fra Asia-Stillehavsområdet har sett en liten nedgang.
Aksjen har vært aktivt handlet det siste året, med antakeligvis en betydelig andel short-posisjoner basert på den brede 1-års trenden. Videre oppgang vil avhenge av positiv volumbalanse, spesielt ved tester rundt 118 nivået, der man har fib-motstand og et signal i et kortsiktig brudd på 118.
På 1-måneds chartet indikerer et bruddsignal på 118 nivået, sammen med Fib 61,8% (117,6) og Fib 78,6% (119,4) utgjør viktige motstandsnivåer. Et langsiktig bruddsignal er angitt på nivå 126, som avgitt fra sekundær bunntrend, fungerer som en magnet for videre oppside.
Basert på sekundærtrendkanalen og historisk volum, er et teknisk kursmål på 130 fastsatt. Ved positiv volumbalanse kan oppmerksomheten rettes mot 150 som neste potensielle kursmål.
Crayon Group Holding ASA har en teknisk positiv utsikt for de kommende månedene, spesielt hvis den kan holde seg over viktige støttenivåer og bryte gjennom dagens motstandsnivåer.
Likevel anbefales det alltid forsiktighet da tekniske indikatorer kan være blandet, og bredere markedsforhold kan påvirke aksjens ytelse.
