Selskap: Techstep
Ticker: TECH
Kurs: 1.32
Etter denne analysen ble utarbeidet gikk kursen i Techstep betydelig på nyheten om at de har fått en rammeavtale med Sykehusinnkjøp HF på 650 millioner NOK. Det beviser konkurransedyktigheten til Techstep og deres muligheter for å kunne digitalisere offentlig sektor, i henhold til selskapets strategi om å selge mer høymargin på toppen av hardware avtalene. Det blir spennende å se hvorvidt det kommer flere betydelige avtaler, nå som selskapet har vært gjennom en stor transformasjon.
Techstep er resultatet av en an buy-and-build strategi med mål om å skape en ledende aktør innenfor managed mobility services (MMS). Managed mobility services er en ny global trend, som omhandler det å tilby tjenester knyttet til mobile enheter (eks. mobiltelefoner og tablets).
Ca. 80% av alle arbeidsplasser er ikke kontorbaserte. I mange tilfeller brukes mobiltelefoner/tablets som et effektivitetsverktøy. I eksempelvis flybransjen har en sett en dreining fra manuelle til digitale prosesser. Eksempelvis har mange kabinansatte nå full oversikt over passasjerer og sikkerhetsrutiner på telefonen sin. I tillegg til at alt ombordsalg blir fasilitert med mobile enheter. Lignende bruksområder er sant for en rekke bransjer. Det er nettopp denne trenden som kalles for managed mobility services (MMS). Markedet for MMS er spådd å vokse med ca. 24% årlig mellom 2022 og 2027.
Mobile enheter sitt inntog på arbeidsplassen stiller krav til hvordan bedrifter forvalter sine enheter på en sikker og kostnadseffektiv måte. Det er her Techstep kommer inn, Techstep tilbyr en full ende-til-ende løsning på forvaltning av mobile enheter. Techstep tilbyr selve enheten gjennom sin hardware satsning. De tilbyr skreddersydde løsninger gjennom sin consulting satsning. Og de tilbyr programvare som kan kjøre sikkert på enhetene gjennom sin software satsning. Techstep er avhengig av alle tre satsningene for å kunne tilby en full ende-til-ende løsning.
Som nevnt over tilbyr Techstep software og it-rådgivning i tillegg til hardware. Software og rådgivning har gode marginer, men hvorvidt kundeforholdet blir etablert avhenger ofte av hvor konkurransedyktig man er på hardware. Hardware har lavere dårligere marginer. Techstep kommer fra en historie der hardware salg har vært hovedbusinessen, det er først i de senere år software og rådgivning har fått en større rolle. Techstep har de siste årene vært gjennom en stor transformasjon for å endre måten en gjør forretninger på, da både med tanke på hvilke produkter man selger, men også en kulturell reise. Gjennom transformasjonen har man gått fra å være et rent hardware-selskap som omsatte for ca. 1,2 milliarder NOK og som i stor grad levde på provisjoner fra tredjeparts leverandører i tillegg til abonnementshåndtering på vegne av Telenor. Til nå å være et software og tjenesteselskap basert på Managed Mobility Services (MMS) og som av Gartner Group regnes som den eneste utfordreren i segmentet. Softwareomsetningen har firedoblet seg fra 27 til 110 millioner NOK i ARR (annual recurring revenue) ved utgangen av Q4 22, hardware utgjør nå kun 1/3 bruttofortjenesten.
Aksjekursen til Techstep vitner om transformasjonen selskapet har vært gjennom. Det har kostet mye å gjøre selskapet konkurransedyktig på software og rådgivning. Høsten 2022 ble det gjennomført en emisjon på 103 millioner NOK for å nedbetale gjeld samt finansiere ekstraordinære kostnader knyttet til restruktureringen av selskapet. Emisjonen ble gjennomført på 1.15 og aksjen har siden det tradet rundt disse nivåene. Emisjonen gjør at Techstep har et solid fundament for videre vekst, uten ytterligere kapitalbehov. En trenger ikke være bekymret for ytterligere kapitalinnhentinger i Techstep.
Transformasjonen har medført at man i større grad har fått strømlinjeformet organisasjonen i tillegg til at forretningsmodellen nå drives av gjentakende inntekter (e.g., ARR og MRR).
I tillegg har man strømlinjeformet produktporteføljen gjennom å gå fra 47 til 7 produktløsninger, dette gjør det enklere for Techstep sine kunder å velge. Det som gjenstår for Techstep er at de klarer å øke topplinjen ut mot kundebasen sin, Techstep har en ekstremt sterk kundebase med svært mange av de ledende europeiske selskapene som kunder, og alt ligger nå til rette for at man kan selge produktporteføljen inn til eksisterende kunder.
Høsten 2022 lanserte ledelsen i Techstep et større program for kostnadsbesparelser, målene skal nås gjennom å kutte unødvendig personell samt strømlinjeforme organisasjonen. Planen er å spare inn 90-100 millioner NOK i året. Der ca. halvparten kommer fra personell som forsvinner og den andre halvparten kommre fra kutt i andre driftskostnader. Kostnadsprogrammet er svært ambisiøst og vil gi et sterkt løft til Techstep sin bunnlinje.
Det som gjør Techstep interessant er at den er svært underanalysert, det er ingen analytikere som per nå aktivt dekker casen. Techstep har fått rykte på seg til å være et selskap som kun driver med hardware og som har dårlige marginer, markedet har ikke fått med seg transformasjonen som har skjedd i selskapet. Når markedet får øynene opp for et Techstep som leverer sterk vekst på softwaresiden og som har en instrumentell Jens Rugseth på eiersiden er det naturlig å tro at vi kan se en multippelekspansjon. Det vil si at Techstep prises på en høyere verdsettelsesmultippel. I tillegg til høyere multippel vil skiftet i retning software og rådgivning gi en marginekspansjon spesielt siden marginene på egen software er 90%. Ser man på topplinjen til Techstep er det naturlig å tro at en bedre sammensatt produktportefølje vil kunne bety at verdiforslaget er sterkere og at dette kan slå positivt ut for caset.
Hvis vi legger inn guidingen til management på topplinjen, og antar at de klarer å levere på kostnadsprogrammet gradvis frem til 2025 (mgt. guider at de skal levere mye før) så ser tallene veldig interessante ut. Det er potensiale for en EBITA på snaue 100 millioner allerede i 2023. Da prises selskapet til EV/EBITA 4.7x som er billig i seg selv, men når du legger til grunn potensialet for ytterligere økning i EBITA blir det enda mer interessant.
I multippelanalysen over er ledelsen sin guiding på topplinje og produktmiks lagt til grunn, kostnadskuttene er lagt på den konservative linjen.
Hvis ledelsen klarer å levere er aksjen priset ekstremt billig, med en forward PE i 2025 på 2.7x. Gitt at management klarer å levere og selskapet prises med en PE multippel på 12x i 25 impliserer det en kurs på ca 5 kr pr. aksje, det er nesten 5-gangeren fra dagens kurser på 1,15.
Potensielle investorer bør følge med på hvordan selskapet performer i Q1 og Q2 for å se hvordan transformasjonen går. EBITA er et spesielt relevant nøkkeltall for Techstep sin del. Det er naturlig å tro at man kan se en posisjonering i forkant av Q1, det vil si at aksjen kan begynne å gå i nærmeste fremtid.