Nå er det høst i luften på ordentlig. Det betyr at det også blir kaldere i vannet. Og da klarer du kanskje å gjette hva neste setning blir? Ja?
Den blir selvfølgelig, for dere som har lest spalten en stund: At kaldere sjøvann gir oss enda bedre sjømat. For dette er en av de mange, mange fine tingene med høsten. Nå blir både blåskjell og krabbe enda bedre, enda krispere, friskere, deiligere å spise. Og da synes jeg at vi skal gjøre nettopp det.
Jeg kommer derfor med min årlige hyllest av den rare, men fine druen Melon de Bourgogne, som er råstoffet i Muscadet-vinene. Disse er skapt som følge for å mumse skjell dampet i hvitvin og fløte, da vinene både har nok syre til å hamle opp med fettet, men også nok karakter til å ikke bli overskygget av den intense blåskjellsmaken. Og med det kan vi også si at vinen fint vil bli venn med nykokt krabbe i samme slengen.
Dette er en (+) artikkel.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.