I løpet av sommeren har jeg blitt servert helt fantastiske, lokale dråper i flere settinger. Både på Michelinrestauranter, vanlige restauranter og i private, festlige lag, har den samme siderprodusenten dukket opp. Så, om du ikke har hørt om Kvestad sideri ennå, er det bare å merke seg navnet.
I vakre Hardanger, under Folgefonna ligger en gammel gård med lange tradisjoner og en turbulent historie. Både ras og branner har råka de som bor her, men i god vestlandstil, har de ikke gitt opp. De har klort seg fast i fjellsiden, gjenreist gården og fortsatt med arbeidet.
Det gjør at det i dag fortsatt er drift på Kvestad. Der driver både mor, far, døtre og svigersønner med siderproduksjon i verdensklasse. Det er lenge siden jeg smakte produktene deres første gang, lenge før dette ble polvare. Men jeg tenkte allerede da, at dette var magisk. Det mente heldigvis flere enn meg, og nå kan du handle varene både direkte fra gården, og via ditt lokale vinmonopol.
Dette er en (+) artikkel.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.