Selv om det er kjekt å smake nye viner, synes jeg ofte at det blir mer stress enn hygge med for mange ulike typer om man er mange gjester i samme selskap. Si at du har invitert seks, syv personer og alle har med godsaker man deler på, men det da kun blir en liten splæsj til hver. Da forter man seg med å tømme glasset for å få smakt på neste vin før den forsvinner- for om det er en ting som er sikkert, er det at vi alle har ulikt drikketempo og toleranse på hvor mye vin man orker å drikke på kort tid. Det er topp å smake små glass når man er på smaking eller som en aperitiff, men i en middag foretrekker jeg mer ro rundt både mat og vin.
Når vi har flere gjester enn fem, ber jeg dem om å ta med en magnum heller enn to ulike viner. Det går selvfølgelig an å kjøpe to flasker av samme vin, men hallo- det er noe spesielt med å både åpne og skjenke fra en magnumflaske, er det ikke? Da kan alle få et raust glass av hver type, som forhåpentligvis varer gjennom den retten den var ment for. Du får spist, smakt og kost deg uten å måtte jage videre til neste vin, og kan heller spare de mangfoldige nye typene til det er vinene som er trekkplasteret. I kveld kan du heller ha konsentrasjonen på selskapet og det verten har tryllet frem på kjøkkenet, samtidig som man får gode matcher til maten.
Dette er en (+) artikkel.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.