Dette er en (+) artikkel.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.
Logg inn hvis du har kjøpt
Madeleine Joys. Foto: Kim Falck
Disse digge, rosa dråpene lages med at man tar røde druer, presser dem og kun lar skallet maserere sammen med mosten i en kort periode. Om man glemmer seg, vil man fort sitte igjen med det som da vil minne mer om en rødvin, men om du begrenser kontakten mellom most og skall, får du altså disse lekre, rosa vinene som sluttresultat. Vinene jeg har valgt ut denne uken, er dog svært ulik i både farge og stil. Den første er tilfeldigvis fra samme produsent (og sted) som en av taxfree-kuppene som er nevnt i forrige ukes spalte, men selv om den geografisk sett er fra Sicilia, vil den i vinstil minne om de lette rosevinene vi vanligvis finner i Provence i Frankrike. Vinen har fått så lite som 3-4 timer med skallkontakt, noe som gir en lys og lett vin, både farge- og strukturmessig. For som dere vet, er det i skallet de fleste tanninene ligger. Ved en kortere periode med skallkontakt får man aromastoffene derifra, men uten den tunge strukturen og fargen som med rødvin. Du kan likevel kjenne hva den er laget av, nemlig druene Syrah og Nero d’Avola.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.
Investornytt AS
Org. nr: 927 214 296
© 2022 - Drift og vedlikehold av Seal Media AS
Innholdet på Investornytt representerer ikke Investornytt AS´ meninger, men er forfatterenes egne subjektive ytringer. Innholdet på Investornytt skal ikke sees som finansielle råd. Aksjehandel, kryptovaluta, kryptokunst og all form for trading er svært risikabelt og du kan i verste fall tape mer enn du har investert. Alle må gjøre sine egne vurderinger og ikke handle basert på informasjon på Investornytt.