Vinmonopolet ligger ikke på latsiden- det er ikke lenge siden vi fikk blakket oss på spesialslippet for tyske viner, og nå er det allerede klart for et nytt slipp. Denne gangen av den litt enklere sorten- «Nyheter», men polet ser jo an sitt publikum og lanserer «flere lyse og lette produkter som passer til varme dager», så her må man igjen kjenne sin besøkelsestid. Og hva med å benytte sjansen til å bli kjent med nye viner, nye årganger eller et område du aldri har smakt noe fra før?
Ukens viner er begge europeiske, vårlige og digge. Den første er tatt med for å få alle til å handle det som egentlig bare kan omtales som «vår på flaske»- en superdigg rosévin fra en av Piemontes topp-produsenter (som også kommer som BiB for de ekstra tørste). Ukens lagringsvin er en gammel kjenning når det kommer til drue, men vinen en helt ny cuvée fra Burgundprodusenten Dom. Charles Audoin som jevnt over leverer fantastiske viner for en sympatisk pris (i forhold til distrikt og det man får i glasset). Felles for de begge, er at de lyse, friske og kler den nydelige måneden vi nå er på vei inn i, men uten å være lettvektere. Så her er det bare å glede seg til lanseringen 3 mai, og generelt sett til resten av denne fine måneden som er spekket av fridager, festdager og anledninger til å drikke vin.

Drikk nå:
Selezione di Luca Roagna Piemonte Rosato
Bestillingsutvalget
189,90,-
For en farge! Her har du flytende, brilliante bringebærdrops i glasset! Og fargen setter absolutt stemmingen, da du også på nesen kan finne syrlige røde bær, røde epler og blomster. Smaksmessig viser den også en fin kompleksitet da den har en god munnfølelse og noe tanniner som minner om knuste, røde bær. Den har en lett bitter finish som gjør den svært så matvennlig. Hold deg til lette kjøttretter og friske sauser, så blir det en perfekt maimiddag med denne roséen laget på Barbera i glasset.

Til kjelleren:
Marsannay Blanc Cuvée Charlie
Bestillingsutvalget
479,-
Vinen er lys og klar med grønngul farge. På nesen er den superkompleks, da den dufter både smør, eik, sitrus, steinfrukt og kalkmineraler. I starten er den overraskende slank med tanke på det komplekse duftbildet. Den er frisk og fin og preget av de lette sitrustonene, før den går over i smør og fat der fylden kommer tilbake i finishen. Dette er en klassisk og digg chardis (selv om vinen er naturlig produsert, spontangjæret og forsiktig eiket) som vil ha sjømat og smør. Vinen har allerede noen utviklede aromaer, som gjør at den løftes et nivå opp på kompleksitetsskalaen. Selv om dette ikke er en billig vin, er det et godt kjøp med tanke på kvaliteten du får. Så om du skal kjøpe en vin og ha klar til våren og sommerens middager, er dette et godt forslag. Dette er en super matvin som er ute etter to hovedkomponenter: Sjømat og smør. Så hva med å dykke etter noen kamskjell og steke dem i rikelig med setersmør? Eller grille piggvar og lage smørsaus? Eller hva med litt kongekrabbe og vårens primører? Her er det bare å putte vinen i handlekurven og glede seg!

