(Disclaimer: U.t eier aksjer i selskapet, u.t trader aksjer i selskapet. U.t søker å inneha en lengre eksponering her).
Bli medlem av vår nye Facebook gruppe Investorforum for å diskutere og lære av andre investorer HER.
Carbon Transition heter tidligere Axxis Geosolutions, er delvis et seismikkselskap som spesialiserte seg på multi client (MC) undersøkelser. Fremover søker selskapet å investere tidlig i særlig karbonfangsinvesteringer før IPO (Initial price offering), og seismikkdelen blir å spille andre fiolin.
MC – betyr i praksis at flere selskap går sammen for å få seismiske data over forholdsvis store geografiske områder. Av og til får man pre funding, noen ganger bærer selskapet risikoen selv. Akkurat dette gjorde Axxis i sin tid. Dem besitter pr. nå to multi client bibliotek.
Det er et i Nordsjøen (Utsirahøyden) og et i Gulf of Suez, i sistnevnte får Carbon Transition 60% av salg som gjennomføres i regi WesternGECO. Dem styrer all aktivitet ifbm. forhandlinger og salg, Carbn har ikke netto utgifter på dette. Pr. Q1 31. mars er verdiene på disse to bokført til 34 millioner dollar. Stridsspørsmålet er om biblioteket verd mer eller mindre nå 5 mnd. senere? Vi vet at oljeprisen har vært stabilt høy gjennom sommeren og det har ført til økt etterspørsel etter seismikk.
Selskapet har også en svært ressurssterk mann i styret som handler alt av seismikk. Torstein Sannes er en legende innenfor seismikk og E&P. Han innehar svært inngående kunnskap om netto en av kjerne assets til selskapet nemlig Utsira Høyden i Nordsjøen. Er det noen som kan selge seismikkdata til god pris er det denne mannen. Folk i EQNR hører etter når denne mannen prater.
Sannes er også styreleder i Magnora Offshore Wind og styremeldem i Panoro Energy.
Bokførte verdier på 34 mill dollar kan bli betydelig høyere hvis man når inn til kundene og markedet for seismikk blir slik mange tror i 2022. Det er verd og nevne at i 2014 under forrige toppsykel for seismikk ville MC hatt en mye høyere prising. Kan man forvente reprising av biblioteket?
For det er ingen tvil om at seismikk er på veg inn i en ny supersykel i 2022-2024.

Arbaflame
Carbon Transition har investert i Arbaflame gjennom et convertibelt lån på 30 mill NOK – som kan gjøre om til aksjer på et senere tidspunkt. Pre mony value var ca. 500 mill NOK. Selskapet forventer at Arbaflame gjør en børsnotering (IPO) i overskuelig fremtid.
Det er slike investeringer jeg og du – bare kan drømme om å få tilgang til.
Arbaflame produserer pellets fra bioavfall. «ArbaCore can fully replace coal in coal-fired power plants worldwide. When replacing coal with ArbaCore in coal fired power plants, Co2 emissions are reduced by approximately 90% compared to coal» sitat prospekt 2.2 7. juli 2021.
Det er verd og nevne at Arbaflame allerede har inntekter og en backlogg på omlag 65 mill euro.
Hva IPO kursen blir her blir spekulasjoner – men jeg tror fort det blir mye høyere enn prisen Carbn betalte gjennom konvertible lånet. Man skjønner da at det fort kan bli lønnsomt å eie et investeringselskap som hele tiden får fordelaktige avtaler før IPO. Arbaflame kommer til å bli et av de mest spennende børsnoteringene man vil se på Oslo Børs neste halvåret. Kanskje dem timer det samtidig med FN sitt klimatoppmøte i november?
Fremførbart Underskudd
Fremførbart underskudd betyr i praksis at man ikke betaler skatt på fremtidige inntekter hvis man har gått i minus over flere år. F.U må benyttes innen 10 år.
Selskapet har ved utgangen av 2020 – 12 millioner dollar i fremførbart underskudd. Dette er nok noe høyere nå, da dem nok hadde minus i Q1-2021. Jeg er sikker på at selskapet finner en god måte på å benytte dette i tiden som kommer. Hvordan dette er påvirket under restruktureringen vil jeg ikke spekulere i, jeg ville heller skrive litt mer om dette igjen neste helg etter Q2, rapporten.At det vil relateres til fremtidige inntekter på rest assets knyttet mot seismikkdelen er jeg ganske sikker på. Kommende uke er det Q2 rapport, onsdag 25. august. Da kan det komme nyheter knyttet til videre vekst og fremførbare underskuddet.
Man har altså 34 millioner dollar i bokført verdi og mellom 12-15 millioner dollar i teknisk verdi. Selskapet i dag er priset til ca. 35 millioner dollar.
Teknisk
Teknisk sett ser aksjen solid ut – i uken som gikk hadde man en topp på 1,68 før den falt tilbake til 1,45 på høyt volum. På 1,45 har den over flere dager vist at investorer kjøper aggressivt og salgsviljen sub 1,45 var fraværende. Aksjen har dannet en spennende formasjon nå og stiger på lavt volum, noe som viser at dem som ville ut har forlatt aksjen. Ved brudd på 1,66 i kanalen (1,54-1,66) Indikeres en oppgang til 1,88. Aksjen viser sterk støtte på 1,45. Kommer det nyheter og volum er dette punktene og være obs på.
Det kommer til å bli en spennende uke for Carbn aksjonærer.
Innholdet på Investornytt representerer ikke Investornytt AS´ meninger, men er forfatterenes egne subjektive ytringer. Innholdet på Investornytt skal ikke sees som finansielle råd. Aksjehandel, kryptovaluta, kryptokunst og all form for trading er svært risikabelt og du kan i verste fall tape mer enn du har investert. Alle må gjøre sine egne vurderinger og ikke handle basert på informasjon på Investornytt.