Utbytteaksjer er blitt veldig populære blant investorer, særlig de siste årene har interessen vokst enormt, noe vi kan bevitne med veksten til facebook gruppen Utbytte og Porteføljebygging som har vokst forbi 10.000 medlemmer på 7 måneder siden oppstart.
Forvalter av porteføljen er Hugo Miguel. Han vil komme med ukentlige oppdateringer på porteføljen, ved større nyheter som handler om selskapene i porteføljen så blir det også oppdateringer i tillegg.
Vi har bestemt oss for å starte med 9 selskaper og 100.000 NOK, det skal fordeles likt blant selskapene.
MPCC er årets utbytteaksje på Oslobørs. Selskapet har utbetalt stadige flotte utbytter takket være godt arbeid i 2021 med lange lukrative kontrakter. I mine øyne er MPCC per dags dato en ren utbyttecase. Containermarkedet er gått ned, som forventet, men fortsatt ganske levedyktig, det er først ut i 2024 at vi kan vurdere om utbyttemaskinen holder seg på toppen. Med ledelsens fokus på utbytter var MPCC selvskreven i porteføljen.
Ticker: MPCC
Hafnia er en av verdens største produkt og kjemikalietank selskaper. Krigen i Ukraina har totalt forandret markedet ved å legge til flere lengre seilaser (økt tonnmil) noe som igjen gir tank markedet mulighet for flere år med stor inntjening, med sine aksjonærvennlige og stigende utbyttebetalinger har Hafnia kommet meg i porteføljen.
Ticker: HAFNI
KCC er en aksje som går litt under radaren i forhold til andre større shippingselskaper. Selskapets CABU og CLEANBU skip gir muligheten til å ha en fot i flere markeder, nemlig produkt/kjemikalier (wet cargo) til bulk (tørr cargo). På denne måten kan KCC dra nytte av at de alltid kan frakte noe fra havnene skipene er innom, et eksempel tatt fra selskapets side er en seilas fra India til Argentina med wet cargo for å så gjøre skipet klar til bulk og frakte korn tilbake til Asia.
porteføljen.
Ticker: KCC
Vår Energi er det selskapet som per dags dato har den høyeste direkteavkastningen av oljeselskapene. For de samme grunnene som Aker BP og verdensbildet, samt at vi ønsket eksponering ikke bare mot olje, men også gass, der Vår Energi sin produksjon er ca. 40% gass så var selskapet en no brainer å eie.
Ticker: VAR
Aker BP er selvskreven i porteføljen og kanskje det selskapet som trenger minst presentasjon, drevet av et større behov for olje på verdensbasis grunnet sanksjonene mot Russland. Selskapet er et lokomotiv på børs, med flere investeringer av betydning og høyere marginer så har de funnet en plass i porteføljen.
Ticker: AKRBP
Porteføljens eneste selskap som betaler utbytter månedlig. NorAm driver i Permian feltet i USA der de eier 11 Ultra Super Spec rigger. Med en direkteavkastning hittil i år på 25% og svært utbyttevennlig politikk har de fortjent en plass her.
Ticker: NORAM
Det snakkes mye om tank selskaper for tiden og de gunstige utsiktene fremover, men blant disse så har den mindre kjent OET rett og slett vært den beste i klassen til å tjene inn penger til sine aksjonærer. Med en moderne flåte bestående av VLCC og Suezmax fartøy og veldig rause utbytteutsikter samt et tankmarked med rekordlav flåtevekst forventer jeg gode resultater fremover.
Ticker: OET
2020 Bulkers er et tørrbulk rederi med 8 – 208,000 dw tonn, ship. De transporterer kull korn mm. Og betaler utbytte hver mnd.
Rana Gruber driver innenfor gruvesektoren, primært jernmalm. Rana er et selskap du ikke leser særlig med børsmeldinger av, men når det kommer så er det ofte positivt, de er veldrevet, med lang erfaring og klarer å levere selv i et vanskelig marked. Selskapet har høye mål om å bli verdens første karbonfrie jernmalm gruve innen slutten av 2025, med slike flotte mål og rause kvartalsutbytter så ønsker vi også å være med på den reisen.
Ticker: RANA
Det har vært særdeles vanskelig å sette sammen porteføljen med tanke på stabilitet vs volatilitet. Det er mye shipping og energi, samtidig så er det umulig å ignorere triggerne som ligger foran oss og inntjeningen til selskapene som har blitt valgt. Vi gleder oss til å dele våre tanker og strategier underveis.