Investornytt
  • Logg Inn
  • Registrere
  • Forsiden
  • Aksjer
    • Aksjer
    • Analyse
  • Investor
  • Olje & energi
    • Trading
      • Opplæring
      • Trading
      • IN Discord
    • Råvareskolen
    • Oljerapporter
  • IN Live
  • Annonsørinnhold
  • Krypto
    • Krypto
    • Kryptokurser live
  • Om oss
  • Bli medlem
    • Medlemsfordeler
Inget resultat
Vis alt resultat
Investornytt
Hjem Nyheter

(+) Grillsesongen er offisielt åpnet!

Madeleine Joys av Madeleine Joys
19.05.2023
i Nyheter
Lesetid:3 mins read
Winemaker with glass of wine in vineyard

Winemaker with glass of wine in vineyard

Etter onsdagens 17. mai med lette retter og tilhørende boblebonanza, tenkte jeg at det var greit å anbefale noe som befinner seg på motsatt ende av skalaen, nemlig rødvin og rødt kjøtt som strengt tatt har blitt alt for lite skrevet om i denne spalten. Men for å få drikke (tunge) rødviner når vi nærmer oss sommer, må man ikke strengt tatt da også grille? At kull og tennvæske egentlig er alibiet for å drikke store, røde viner hele året? Men får vi grillvær til helgen? Langstidsmeldingen melder i det minste opphold på Vestlandet og i Sør- og Midt-Norge. Og for dere lengre nord- det er fortsatt lov å grille selv om ikke solen skinner!

 

I Toscana har de jo knukket denne koden- her konsumeres det komplekse, gjerne lagrede røde viner gjennom alle de fire årstidene, og aller helst sammen med en perfekt mørnet Bistecca alla Fiorentina (eller T-bonetsteak som det kanskje er mest kjent for) som er grillet over flammer (ikke noe gassgrill her i gården!). Bisteccaen, kjøttstykket som er berømt for å kunne frembringe tårer i øynene hos dem mest hardbarkede av oss, er vel strengt tatt det beste man kan grille. «T»-en er beinet som deler indrefileten og ytrefileten fra hverandre, så her bør det være noe for enhver smak, uansett om du foretrekker den silkemyke indrefileten, eller det største stykket med mer struktur. Velg et stykke med god marmorering og grill det som sagt over trekull, det eneste annet du da trenger, er en kvast med rosmarin du jevnlig pensler kjøttet med olje med, før du lar det hvile godt og lenge og skjærer i fine skiver med rikelig av salt på. En av mine beste mat- og vinopplevelser er når jeg selv gnager av de siste kjøttbitene av bisteccabeinet jeg nettopp har fortært i den lille toskanske landsbyen Panzano, mens den ganske så gale slakteren Dario Cecchini går rundt bordet vårt og synger og vi alle drikker litt for mye lagret rødvin av helt alminnelige kjøkkenglass.

Dette er en (+) artikkel.

På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.

Logg inn hvis du har kjøpt

Få full tilgang til alt innhold på Investornytt

Dette er en pluss-sak. Abonner for å lese denne, og for full tilgang til alt innhold.
Kjøp tilgang

Relatert Innlegg

DNB faller kraftig på børs etter milliardresultat
Nyheter

DNB-bruker hacket på X

11.07.2025
Massive kapitaltilførsler til både Bitcoin- og Ethereum‑ETF‑er
Krypto

Massive kapitaltilførsler til både Bitcoin- og Ethereum‑ETF‑er

11.07.2025
Brenner du for eiendom og innhold? Eiendomshjørnet søker Community Manager
Nyheter

Brenner du for eiendom og innhold? Eiendomshjørnet søker Community Manager

11.07.2025
Neste innlegg

Svak krone setter stopper for utenlandsreiser

Vennligst logg inn for å delta i diskusjonen

Investornytt AS
Org. nr: 927 214 296
© 2022 - Drift og vedlikehold av Seal Media AS

  • Alle henvendelser: kontakt@investornytt.no
  • Om oss
  • Abonnement
  • Personvern
  • Vilkår
  • Presse
  • Bidra

Innholdet på Investornytt representerer ikke Investornytt AS´ meninger, men er forfatterenes egne subjektive ytringer. Innholdet på Investornytt skal ikke sees som finansielle råd. Aksjehandel, kryptovaluta, kryptokunst og all form for trading er svært risikabelt og du kan i verste fall tape mer enn du har investert. Alle må gjøre sine egne vurderinger og ikke handle basert på informasjon på Investornytt.

Velkommen tilbake!

Logg inn på kontoen din nedenfor

Glemt passord? Melde deg på

Opprette ny konto!

Fyll ut skjemaene nedenfor for å registrere deg

Alle felt må fylles ut. Logg Inn

Hent passordet ditt

Vennligst skriv inn brukernavnet eller e-postadressen din for å tilbakestille passordet ditt.

Logg Inn
Investornytt
Administrer samtykke
For å gi de beste opplevelsene bruker vi teknologier som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse egenskaper og funksjoner.
Funksjonell Alltid aktiv
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å kunne bruke en spesifikk tjeneste som er eksplisitt etterspurt av abonnenten eller brukeren, eller kun for elektronisk kommunikasjon.
Preferanser
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å lagre preferanser som ikke er etterspurt av abonnenten eller brukeren.
Statistikk
Lagring av data eller tilgang benyttes kun til statistikk. Lagring av data eller tilgang brukes utelukkende til anonyme statistiske formål. Uten en stevning, frivillig samtykke fra din internettleverandør eller en tredjepart, kan informasjon som er lagret eller hentet for dette formålet alene vanligvis ikke brukes til å identifisere deg.
Markedsføring
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å opprette brukerprofiler for å sende reklame eller for å spore brukeren på en nettside (eller over flere nettsider) for lignende markedsføringsformål.
Administrer alternativer Administrer tjenester Administrer {vendor_count} leverandører Les mer om disse formålene
Se preferanser
{title} {title} {title}
  • Logg Inn
  • Melde deg på
  • Handlevogn
Inget resultat
Vis alt resultat
  • Forsiden
  • Aksjer
    • Aksjer
    • Analyse
  • Investor
  • Olje & energi
    • Trading
      • Opplæring
      • Trading
      • IN Discord
    • Råvareskolen
    • Oljerapporter
  • IN Live
  • Annonsørinnhold
  • Krypto
    • Krypto
    • Kryptokurser live
  • Om oss
  • Bli medlem
    • Medlemsfordeler
Er du sikker på at du vil låse opp dette innlegget?
Lås opp venstre : 0
Er du sikker på at du vil si opp abonnementet?