Kan man vel? Jeg tenker at det absolutt ikke er tilfellet. Heller tvert om. At alt i livet blir litt bedre, om du unner deg skikkelig digge bobler når du uansett skal ta deg et glass. Så får man heller drikke litt sjeldnere, men bedre. Noe som heller ikke er feil, hverken for kroppen eller lommeboken.
Ukens viner er ganske så forskjellige i uttrykket selv om begge er Champagne. Fra det rent fruktdrevne, til det mer mineralske, autolysepregede. Og da slutter jeg aldri å forundre meg over alle de kjemiske prosessene som skjer når vinen får annengangsgjæringen sin på flasken, og så får ligge sammen med bunnfallet til smaken når enda nye høyder. Det er bare å sende en liten takk til de som klarte å gjøre denne oppdagelsen ved en tilfeldighet og så gjorde det om til en kunst.
Så, finn frem gode vinglas (ikke bruk reagensrør til skikkelige bobler!), senk skuldrene og kos deg med to helt nye Champagneanbefalinger fra meg.
Dette er en (+) artikkel.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.