Softwareselskapet Glex kunne forrige uke meddele at INPEX Idemitsu Norge AS har signert en kontrakt med selskapet for abonnement på Glex Energy som støtteverktøy for deres aktiviteter fokusert på leting og forretningsutvikling. Nå mener selskapet at både markedet og egne løsninger er modne for å kunne skalere opp virksomheten i hjemmemarkedet og internasjonalt.
– Dette er en betydelig og viktig kontrakt for Glex, ettersom vi har fokusert mye på å tilpasse Glex Energy til dagens behov i et hurtig skiftende olje- og gassmarked globalt. INPEX er et internasjonalt selskap med høye krav, og vi er både beæret og ydmyke for den tilliten vi er blitt gitt, sier CEO Andrew McCann om kontraktstildelingen.
Dette åpner for å integrere en rekke eksterne datakilder og støttefunksjoner i INPEX’ virksomhet, noe som vil kunne gi bedre oversikt og mer oppdaterte beslutningsgrunnlag for deres portefølje i Norge. INPEX Idemitsu Norge er et datterselskap av INPEX Corporation, et japansk olje- og gasselskap, med aktiviteter i 20 land verden rundt.
Skaper verdi for kundene
– For Glex er denne kontrakten en sterk anerkjennelse av vår teknologi og tjenester fra en best-in-class aktør i bransjen, og gir en viktig bekreftelse på at våre løsninger gir betydelig verdi for kundene, forteller CTO, Jørgen Engen Napstad.
Glex ble kjent for allmennheten da de i 2021 hentet 17 millioner gjennom Dealflow og har siden plukket jevnt og trutt med kontrakter i hjemmemarkedet, som er olje- og gasselskaper på norsk sokkel. Likevel mener selskapet selv at det er nå og fremover at potensialet virkelig åpner seg for Glex.
– Det er todelt. Først og fremst har vi i Glex jobbet mye med kundene for å kunne utvikle løsninger som treffer brukerne der behovet er størst. Derfor har vi gått fra å levere en software med fokus på leting og dreiet løsningen videre mot asset management og porteføljeoptimalisering. Det henger naturligvis sammen med at de tidligere rene leteselskapene har forsvunnet eller kjøpt produksjon, mens øvrige selskaper i større grad tilpasser sine porteføljer gjennom kjøp og salg av lisenser og endring i fokusområder, både geografisk og med satsing på fornybart, forklarer McCann, som opplever stor interesse for Glex generelt og porteføljedelen spesielt.
Treffer midt i en megatrend
Glex opererer som et Software as a Service-selskap, som er tilgjengelig både som skytjeneste og lokal klient på kundens server. McCann påpeker at appetitten på digitale samarbeidsverktøy nå er økende hos energiselskapene, og trekker frem følgende grunner til dette:
– Under Covid–perioden ble vi alle raskt fortrolig med løsninger som muliggjorde produktive arbeidsmiljøer selv om folk ikke kunne sitte fysisk sammen, både fjern- og hybridløsninger. Microsoft, Google og Slack er eksempler på selskaper som la til rette for digitale og effektive opplegg for kommunikasjon, fildeling, meldinger og prosjektgjennomføring. Glex tilbyr selskapene å samarbeide med sofistikerte prosjekter med mange datakilder, der vi tar oss av den tidkrevende delen som innbefatter å vedlikeholde dataene og tilgjengeliggjøre dem for alle relevante brukere hos kunden. Slik kan vi bidra sterkt til å øke produktiviteten hos spesialistene, ved at vi reduserer de ikke-produktive aktivitetene og legger til rette for å bruke mer tid på å treffe bedre beslutninger gjennom analyse, oversikt og korrekt datagrunnlag.
Internasjonal trend
Glex støtter seg ikke bare på egne erfaringer når de ser lyst på utviklingen. Ifølge det amerikanske analysebyrået Global Market Insights (GMI) vil det allerede enorme markedet for samarbeidssoftware fortsette å vokse med nær åtte prosent* årlig frem til 2034 fra dagens drøyt 200 milliarder kroner.
Underveis har Glex fått flere kunder med internasjonal virksomhet på flere kontinenter, og er i dialog med en rekke selskaper med slik selskapsstruktur. Med tanke på potensialet Glex har for internasjonal utrulling, vil selskapet fremover fokusere på å kunne utvide Glex tilstedeværelse hos kundene til deres søsterorganisasjoner globalt.
– Vi mener dette er en kostnadseffektiv strategi for å lykkes i flere markeder enn det norske. Det samme gjelder samarbeidspartnere og kundefangst gjennom felles kunder og prosjekter. For å kunne skape verdi for kunder som jobber utover leting, jobber vi kontinuerlig med å etablere samarbeidsavtaler med flere leverandører av data og funksjonalitet. Vi har også kommet langt med å skaffe et globalt datasett av lisenser og felt for å kunne tilby et globalt baselag av data for integrering. På denne måte skal vi raskt bli en relevant og pålitelig leverandør globalt, avslutter Andrew McCann
