Sist uke hadde vi NOD som ukens aksje. Etter en vwap på 96,20 kroner – kunne vi se 100 tallet intradag Torsdag. Kommende uke er tallslipp i NOD som kan gi store bevegelser begge veier, er skuffelsen tatt ut? Kommende uke tar vi inn en ny aksje der man kan hente noen prosenter på!
Oslo Børs har vært en finurlig skue siste tiden – i takt med voldsomme svingninger i oljepris har pengestrømmene gått mellom teknologi og oljerelatert rimelig hyppig.
Jeg har en hypotese om hva som vil skje de to neste ukene selvom man er veldig bearish på olja. Les begrunnelsen her.
Ukens aksje uke 43 – Aker BP
Det reneste oljespillet på Oslo Børs. Vi trakk frem Aker BP på 220 kroner for om lag 3-4 uker siden. Aksjen gikk helt til 247 kroner. Der meldte jeg at man burde kjøpe NAS på 10,80 og selger Aker BP over 245 kr.
Det ble en innertier.
Nå handles Aker BP 16-18 kroner lavere pr aksje og avsluttet svakt til 229 kroner Fredag kveld.
Sentimentet i oljerelatert er meget svakt om dagen. Jeg tror det er rom for mer nedside i Aker BP.
Jeg tror et angrep på Iran vil komme nattestid – det betyr at det kan lønne seg å eie Aker BP ved close om kvelden og selge på rundt open om morgenen. Da er man direkte eksponert mot et angrep som kan sende både oljeprisen og Aker BP opp mye.
Aker BP stor andel olje
Grunnen for at jeg foretrekker Aker BP forran Vår Energi handler om tracrecord. Investornytt var første medium som avslørte at Jotun kom til å bli utsatt.
Slike ting skaper mindre tillit i investormarkedet. Aker BP på sin side har en mer eller mindre prikkfri trackrecord. Vår Eergi har også en betydelig høyere gassandel, og vil ikke få samme utsalg på oljepris som Aker BP.
Mitt råd nå, selg Vår Energi rundt 36 kroner og plukk den tilbake på 32 kroner om 3-8 uker.
Aker BP kjøper jeg nå rundt 230 kroner, med et target på 256 kroner aksjen ila 2-6 uker.
Aker BP er et norsk oljeselskap som er en av de største aktørene innen leting, produksjon og utvikling av olje og gass på norsk sokkel. Når det gjelder produksjonsvolumer, har Aker BP rapportert betydelige tall de siste årene, og selskapet har en ambisiøs vekststrategi.
Per 2023 produserte Aker BP rundt 450 000 fat oljeekvivalenter per dag (boe/d). Dette inkluderer både olje og naturgass. Produksjonen har hatt en oppadgående trend etter at Aker BP fusjonerte med Lundin Energy i 2022, noe som økte produksjonskapasiteten betraktelig.
De største feltene som bidrar til produksjonen inkluderer:
Johan Sverdrup-feltet – Ett av de største oljefeltene på norsk sokkel, hvor Aker BP har en betydelig eierandel. Produksjonen fra dette feltet har hatt stor innvirkning på selskapets totale produksjon.
Alvheim og tilknyttede felt – Dette er et modent felt som fortsatt leverer solide volumer.
Ivar Aasen, Skarv, og Valhall er også viktige felt for selskapets produksjon.
Aker BP har satt som mål å øke sin produksjon ytterligere i kommende år ved å utvikle nye felt og optimalisere driften på eksisterende felt, samtidig som de har en klar strategi for å redusere sine CO₂-utslipp per produsert fat.
Hvis du er interessert i mer detaljerte produksjonstall eller fremtidige planer, kan jeg finne oppdatert informasjon eller flere detaljer om spesifikke felt.

Torbjørn Kjus skrev 10. augsut et lelserinnlegg om Aker BP hos Investornytt.
Dette er verd å lese for dere som ikke vil investere i olje pga miljø.
Ukens aksje blir derfor Aker BP!
