Uke 2 første aksje ble REC som steg fra 12,86 til 14.38 opp hele + 11,82%. Uka etter handlet den over 15,70 og danner grunnlag for en oppgang på hele 24% og var opp hele 40% til 19 kr sist uke.
Uke 3 var Kahoot valgt og den gikk fint et par dager fra 15.47 til 16.50 høy intradag torsdag. En moderat oppgang på ca. 3,5%. Det gikk derimot bedre sist uke med en toppnotering på 19 kr.
Uke 4 var Golden Ocean i fokus med Kinesisk nyttår som driver, diverre ble det tap grunnet en nedgradering og aksjen falt fra 92,00 fra åpning til 90,68 kr ukeslutt. –1,5% – denne hentet seg også godt inn og var oppe i 97 kr.
Uke 5 var Bergen Carbon Solution valgt ut – den gikk fra 7,7 intradag til 9,50 to dager etterpå, med en close tirsdag på 8,99. Det gir en avkastning 14,5%.
Uke 6 var Aker Horizons plukket ut – den gikk fra 15,18 til 15,90 før den snudde og stabiliserte seg gjennom uken på 15,40 i snitt. Den åpnet 15,30 mandag og closet 15,62. Men alt i alt skuffende. Avkastning + 1.78%
Uke 7 var Petronor ukens aksje, den gikk fra 0,789 til 0,925 før den testet «bruddet» 0,86 og closet 0,90. Opp 14% for uken.
Uke 8 var IOX ukens aksje, den gikk fra 1,02 kr til 1,06 før den closet 1,198 onsdag. Opp 17,8% for uken.
Om konseptet ukens aksje
Ukens aksje er basert på psykologi, trend og faktorer som blir snappet opp i investormiljøer i Norge. Dette er feks og forutse hvor store tradere eller forvaltere plasserer pengene sine. Det er ikke basert på fundamental analyse av selskapet. Ingen i eller rundt Investornytt AS kan eie aksjer i omtalte selskap før publikasjon. Investornytt består av over 90 investornettverk i Norden med geografisk spredning. Vi får forslag til ukens aksje med argumenter fra omlag 12 av disse. Det er Espen Teigland som velger ut ukens aksje, basert på en rekke kriterier. I svært skjeldne tilfeller eier u.t. aksjer før publisering, da vil dette stå i disclaimer.
Det er svært viktig å forstå at dette ikke er en anbefaling om å kjøpe enkeltaksjer. Men det er investorer som deler hva de syntes er mest interessant den kommende uken, måneden eller året.
Hvordan beregnes avkastningen?
Avkastningen beregnes fra sluttkurs/åpningskurs fredag/mandag til høyeste sluttkurs den aktuelle uken.
Vi startet med 100,000 NOK og har 51,75 % avkastning i Januar og første halvdel av februar.
UKE 2 – REC – start 12.86 – topp 14,77 – høyeste sluttkurs fredag 14,38. 11,82%
UKE 3 – Kahoot – start 15,47 – topp 16,47 – høyestee sluttkurs onsdag 15.96. 3,5%
UKE 4 – GOGL – start 92,00 – topp 90,68 – høyeste sluttkurs fredag 90.68. – 1,5%
UKE 5- BCS – start 7,84 – topp 9,50 – høyeste sluttkurs tirsdag 8.99 – 14.5%
UKE 6 – AKH – start 15,30, topp 15.88 høyeste sluttkurs onsdag 15,62. 2,0 %
UKE 7 – PNOR – start 0,79, topp 0,925, høyeste sluttkurs 0,908. 14%
UKE 8 – IOX – start 1,02, topp 1,20, høyeste sluttkurs 1,198. 17,8%
Porteføljeverdien steg 17,8% fra 151.759 kr til 178.772 kr.
Uke 9 Bergen Carbon Solution
Selskapet om nå omtales har vært gjennom noen heftige 12 måneder med investorflukt, tvilsomme nyhetsoppslag og mange aktører med en klar agenda om å sverte selskapet. Jeg skal prøve så nøye som mulig å sette ord på hva som har skjedd og hva jeg tror skal skje.
Solid kvartalsrapport
Fredag 24.02 – la selskapet frem kvartalstall for årets siste tre måneder. Det ble ikke noen presentasjon – og årsaken til dette skal jeg komme tilbake til.
Bergen Carbon Solutions AS hadde en foreløpig omsetning på 1,1 millioner kroner og et justert driftsunderskudd på 14,3 millioner kroner. i fjerde kvartal 2022. Kontantbeholdning var NOK 293m og selskapet hadde ingen rentebærende gjeld.
Det var ventet en høyere brunrate – og 293 millioner kroner på konto – er formidabelt og fjerner enhver usikkerhet for nærliggende emisjoner. Selskapet viser også en utvikling i omsetning som peker den rette veien.
Det jeg som investor syntes er meget interessant er hvorfor selskapet velger å ikke holde en Q&A og en offisiell presentasjon.
En aktør som angivelig skal ha vært i kontakt med Strømsnes (CEO) skriver følgene på hvorfor det ble slik fredag.
Jeg har nå vært i kontakt med Strømsnes! Han bekrefter at det ikke blir live presentasjon på fredag. Men de skal derimot ha en live presentasjon i slutten av mars. Grunnen til at de venter til slutten av mars var at det er flere pågående viktige prosesser på gang. Den nye ledelsen vil da tydeligvis presentere seg selv sammen med noe spennende nytt! . Dermed har vi all grunn til å se i spenning frem til om ca en måneds tid!!
Publisert hos Xtrainvestor - i gruppen Bergen Carbon Solution - henvisning til Hegnar forum. Tweet
Overnevnte stemmer overens med hva mine sensorer sier i og rundt selskapet – det er angivelig mye på gang og selskapet skal ha en live presentasjon i slutten av mars hvor det kan komme mer konkret informasjon om utvikling og avtaler i selskapet.
Psykologi i markedet
På det meste var Bergen Carbon Solution verdsatt til – 10 ganger dagens kurs – eller ca. 3,4 milliarder kroner. Markedsutsiktene var lyse og noen meglerhus hadde kursmål over 120 kr pr aksje. Lite eller ingenting har endret seg for selve teknologien – den skal fungere optimalt skal vi tro Jan Børge Sagmo grunder som nå er ute av selskapet. Mer om det lengre nede i saken. Men det hersker liten tvil at aksjen handles betydelig lavere grunnet utsettelse av inntekter som var skissert tidligere.
Store aktører har over lang tid solgt aksjer til en betydelig lavere pris og småsparere har lidd enorme tap som følge av investorflukten som har vært. Den siste optimist er nå pessimist – og kvartalsrapporten ble tatt imot med et skuldertrekk.

Investorers hukommelse – innbyr til full fomo
I illustrasjonen ovenfor ser man hvordan klassiske faktorer som påvirker vår beslutningsstøtte og som preger oss når man selger aksjer på bunn og kjøper aksjer på topp. Skal man bli rik i aksjemarkedet må man våge å ta større posisjoner av sin egenkapital når alle andre ikke våger. Jeg tror illustrasjonen over blir klassisk for Bergen Carbon Solution ila det kommende året.
Tall fra VPS viser at BCS hadde på det meste over 10,000 aksjonærer, men under 1000 aksjonærer nå. Det er ekstraordinære tall og er en god indikasjon på at bunnen er nær. Om aksjen får momentum og snur vil det bli fullstendig fomo (fear of missing out).
Jeg kjenner flere i mitt investormiljø som hadde tilsammen flere millioner aksjer – og nå er det knapt noen som eier noe. Men venter på at aksjen snur før de kjøper seg inn igjen. For er det en ting som er sikkert – er at hvis selskapet leverer noe i nærheten av hva de har forespeilet investorene – vil aksjen stige kraftig i tiden fremover og da vil investorene inn igjen. Jeg vet også om flere som solgte seg ut på dobbel kurs av dagens – som har BCS på watchlist og kommer det momentum hopper de på.
Representerer unik mulighet
Overnevnte faktorer representerer en unik mulighet i et investorperspektiv – og den tålmodige investor vil bli rikelig belønnet om selskapet når sine oppgitte mål. Det å være først inne i aksjemarkedet betyr mye – og kjøper man en betydelig posisjon nå rett over selskapets kontantposisjon – vil man gradvis kunne selge ut på bestemte nivåer oppover etterhvert som aksjekursen stiger.
Avgjørende for fremtiden
Det som er viktig for investeringen er selvsagt at teknologien fungerer, det har vært en rekke oppslag i Finansavisen der blant annet Øystein Stray Spetalen kaller det for hokkus Pokus, riktignok med et glimt i øyet. Så Investornytt tok en telefon til grunder Jan Børge Sagmo som tidligere i år solgte seg ut av selskapet for å forhøre oss med han om teknologien faktisk fungerer og hva han tror om fremtiden til BCS.

At teknologien fungerer hersker det ingen tvil om – når Investornytt refererer til markedets tvil på selskapets teknologi. Teknologien går ut på å benytte CO2 til å produsere CNF, MWCNT, og grafitt forklarer Sagmo ivrig – men det er naturlig at ting tar tid for å optimalisere produksjon.
Teknologien fungerer helt fint, den har fungert siden dag 1, men når man lager utstyr som aldri er blitt laget før, må en forvente noen forbedringer. Teknologien fungerer fint nå, og de har også i ettertid ha utviklet en metode å rense produktet etter produksjon ved bruk av CO2 der også. Ja det fungerer også – sier Sagmo bestemt.
Hva tror du om selskapet fremover ?
Jeg tror selskapet fortsetter å utvikle seg i riktig retning, samt de vil posisjonere seg mer mot spesifikt batteriindustrien som en materialleverandør.
Hvorfor solgte du deg ut av Bergen Carbon Solution?
Jeg solgte meg ut på grunn av helsen, jeg var innlagt på sykehus, helsen var så pass dårlig en stund at jeg var ekstremt usikker om jeg faktisk kom ut av sykehuset med helsen i behold, i tiden rundt blokksalget.
Mitt fokus med nedsalg var rett og slett og sikre familien min. Slik at de ikke ble sittende med masse gjeld om jeg ikke klarte meg. Samt det faktum at det var ekstremt med mas fra alle kanter om aksjen, som jeg hadde inside informasjon å dele.
Hvilke andre markeder enn de oppgitte er teknologien anvendbar og hvilken industri tror du er mest aktuell og profitabel for BCS å satse på?
Sagmo burde vite hva han prater om da han nylig har gått inn i en aktiv rolle i nysatsningen ZNL Energy som skal porsjonere seg i batterimarkedet.
Børsverdi 340 millioner kroner vs 293 millioner i kontant posisjon = prises selskapet til 47 millioner kroner.
Selskapet har falt ca. 90,6% i verdi siden toppen 6 januar 2022 og prises nå til 340 millioner kroner – dette er bare 47 millioner kroner over kontantbeholdningen i selskapet. Selskapet har ingen gjeld. Dette er ekstraordinært. Jeg har sjelden eller aldri opplevd at et selskap med et så eksplosivt vekstpotensial er priset til 15% over netto kontantposisjon.
Jeg mener dette representerer en unik mulighet – og har valgt over noe tid å eksponere porteføljen min mot selskapet. Jeg tror Bergen Carbon Solution blir årets vinner på Oslo Børs. Jeg velger å tro på ledelsen og teknologien – en ting som er sikkert er at hvis denne snur – vil det går veldig fort oppover. Da er mars en særdeles spennende måned å være eksponert i selskapet.
Fearnley kursmål 19 kr – 150% opp
24 novemeber nedjusterte Fearnley Securities nedjusterer kursmålet på Bergen Carbon Solutions til 19 kroner pr aksje, fra 86 kroner, men gjentar en kjøpsanbefaling på aksjen.
«Vi er fortsatt positive til den langsiktige veksthistorien, men justerer verdsettelsen vår for å reflektere høyere risiko, forsinkelser i produksjonsstart og markedsusikkerhet rundt avtak», heter det i oppdateringen.
Meglerhuset begrunner derfor kutt i kursmål fra 86 til 19 kr aksjen for å justere verdsettelsen sett oppimot forsinkelser i produksjonsstart og markedsusikkerhet rundt avtak – hva skjer når selskapet oppnår sine milpæler igjen?
Da er Fearnley programforpliktet til å løfte kursmålet igjen – om det kommer nyheter i mars som referert over – utelukker jeg ikke hat kursmålet til Fearnley økes betydelig – det vil i såfall fungere som en sterk driver på aksjekursen.
Kinesisk batterisamarbeid
I kvartalsoppdateringen kom selskapet med en nyhet at de har inngått et samarbeid med et Kinesisk selskap med tanke på Sodium Ion batterier. Dette er meget spennende og kan være en skikkelig driver i mars måned.
Innsidekjøp
12 01 2023: Påtroppene CEO – Odd Strømsnes @ 8,2913 -30,000 stk. 248.730 kr.
24 11 2022: Grunder – Finn Blydt-Svendsen @ 11,4500 – 76,000 stk. – 870.200 kr.
24 11 2022: Teknisk ansvarlig Håvard Huseby @ 11,7300 – 117,300 kr.
23 11 2022: Styremedlem – Dag Vikar Skansen @10,8846 – 326.538 kr.
22 11 2022: Styreleder- Jon Andre Løkke @ 10,4779 – 523.895 kr.
Aksjekursen handles nå 40% under opsjonskursen ledelsen i selskapet har på sine opsjoner.
Avslutningsvis – tror jeg risk reward i Bergen Carbon Solution er meget god og syntes alt under 8,8 kr er veldig bra. Jeg kjøpte selv over 9 kr sist uke. Om aksjen går til 10-12 kr denne uken kan godt være. Den er svært potent.
Jeg tror de som ville ut har solgt og de som kanskje lurer på å selge avventer til slutten av mars og ser om nyhetene der kan medfør kurspress opp. Hvis man da har flere som sitter på gjerdet og ikke selger, samtidig som nye aksjonærer ønsker å komme inn før mars – vil det føre til et kraftig kurspress oppover neste 4 ukene.