Zenith Energy er denne ukens aksje i Investornytt, i påvente av rettsavgjørelsene i selskapets to voldgiftssaker i internasjonale domstoler, der selskapet kan bli tilkjent opptil 7 milliarder kroner fra tunisiske myndigheter. Samtidig strømmer svenske tradere til aksjen etter en fersk analyse fra Analyst Group, som sendte kursen opp nesten 25 prosent på én handelsdag med over 45 millioner kroner i omsetning. Zenith har doblet seg siste måned og steget nær 1200 prosent det siste halvåret – nå gir Trond Yngve Hansen en grundig teknisk vurdering av veien videre.
Zenith Energy Ltd. er et internasjonalt energiselskap notert på Euronext Growth Oslo under tickeren ZENA. Selskapet fokuserer på produksjon, utvikling og leting etter olje, gass og elektrisitet, med virksomhet i blant annet Tunisia, Italia og USA. Selskapet hatt betydelige utfordringer knyttet til nasjonale regulatorer og produksjonskontrakter, som har resultert i flere internasjonale voldgiftssaker. Disse sakene kan potensielt gi store erstatningsbeløp, og er derfor svært sentrale for selskapets fremtidige økonomi. Vi har sett litt på aksjen rent teknisk.
Ticket: ZENA
- Dagens sluttkurs: 2,31
- Motstand: 2,36
- Støtte: 1,85 – 1,62 – 1,42 – 1,2
- Lang EMA200:
- Kort ema200: 1,852
- 52 Weekly range: 0,159 – 2,400
- 1 års endring: 560,3%
- Teknisk kursmål: Objektiv signal 3,75
Til informasjon ligger det begrunnelse og forutsetninger for vårt tekniske kursmål gjennom analysen. Teknisk kursmål er beregnet noe fremover i tid, men oppgitte støtte- og motstandsnivåer er som regel tatt ut fra et kortere bildet.
Dersom man ønsker å lære seg teorien bak analysene for å få en bedre forståelse, anbefaler vi å lese Aksjefrue sin teoridel.
Tjenesten er levert av: Aksjefrue.no v/Trond Yngve Hansen, X/Twitter: @trondyman
Lyst å sjekke ut hvem vår tekniske analytiker er, sjekk www.trondyman.no
1. KORTSIKTIG PERSPEKTIV
Vi har gitt en kortsiktig analyse nedenfor som viser instrumentet for et kortsiktig tidsintervall, som indikerer hvor vi står i den kortsiktige trendutviklingen.

Aksjekursen til Zenith Energy Ltd. (ZENA) har hatt en imponerende utvikling den siste måneden, med kraftig oppgang og økt interesse blant investorer. Dette skyldes blant annet positive forventninger knyttet til selskapets rettslige prosesser mot tunisiske myndigheter, der potensielle erstatningsbeløp på flere milliarder kroner står på spill. Nyheter eller fremdrift i disse sakene har trolig bidratt til å styrke markedsoptimismen, samt positive analyser som er kommet ut på markedet den siste tiden.
I tillegg kan tekniske faktorer ha spilt en rolle. Aksjen har brutt gjennom tidligere motstandsnivåer og vist økende handelsvolum, noe som ofte tiltrekker seg kortsiktige tradere og spekulative investorer. Den lave prisen per aksje, kombinert med høy volatilitet, gjør aksjen til et attraktivt spekulasjonsobjekt på Oslo Børs.
Samtidig er det viktig å understreke at Zenith fortsatt opererer med negativ kontantstrøm og betydelig finansiell risiko. Mye av dagens oppside i aksjen er basert på forventninger og mulige utfall av juridiske prosesser, snarere enn selskapets løpende drift. Investorer bør derfor vurdere både mulighetene og risikoen nøye.
Man kan også se en avbøyning på toppen rundt 2,30 kroner, sett i lys av at aksjen har steget kraftig den siste tiden. Dette er ikke nødvendigvis et tegn på at videre oppside er utelukket, men det er etterlatt en del tekniske spor som gjerne bør dekkes inn før en ny utvikling etableres. Det settes blant annet topper på RSI-indikatoren, noe som kan tyde på at kjøperne er mette. Samtidig ser man en tendens til at momentet svikter noe på toppen, sammen med et avtagende handelsvolum.
I tillegg ble det etablert et markant gap fra 1,67 kroner under siste opptrend. Sammenfallende med de øvrige tekniske signalene, kan dette indikere en mulighet for at aksjen skal ned og teste sin underliggende støtte. Det finnes også en relativt tydelig lokal støtte rundt 1,62-nivået, som ligger rett under gapet. Dette nivået kan potensielt fungere som et område for ny kjøpsinteresse dersom aksjen korrigerer nedover.
Videre ble det under opptrenden dannet et bullflag, som nå er tatt ut med dagens toppnotering. Signalet som er observert på toppen, sammenfaller svært godt med den primære stigende trenden, markert av hvite parallelle trendlinjer. Signallinjen ble tatt ut fra den nedre støttelinje i denne kanalen, og topplinjen – som fungerer som en vesentlig motstand – ble berørt samtidig med de øvrige tekniske signalene.
Dette kan være et tegn på at aksjen har møtt midlertidig motstand, og det er grunn til å tro at vi kan se en viss nedside i det korte bildet før en eventuell videre oppside etablerer seg.
På oppsiden kan man se videre mot 2,6 nivået dersom trenden holder seg, spesielt dersom nivået på 1,85 holder på en pullback test ned mot den gule sekundære trendkanalen sin øvre motstandslinje. Dersom ikke denne linjen for den sekundære parallellen i chartet, markert med gule paralleller, kan man se ned mot støtten rundt 1,62 sammen med gap close signalet på 1,67.
Alt i alt peker den tekniske situasjon på en mulig kortsiktig konsolidering eller nedadgående test mot støtte, før aksjen eventuelt finner ny styrke til å fortsette opptrenden i det kortsiktige bilde.
2. LANGSIKTIG PERSPEKTIV
Nedenfor har vi gitt en langsiktig analyse som viser instrumentet for et lengre tidsintervall og
indikerer hvor vi står i den langsiktige trendutviklingen.

På det langsiktige bildet over de siste fem årene ser man naturligvis et helt annet mønster enn det kortsiktige. Dette bildet viser tre markante topper som historisk har vært utgangspunkt for en kraftig akselererende oppside. Aksjen er nå i ferd med å teste oversiden av begge de to spirene vi ser i chartet, noe som kan skape forventninger om videre oppside over dagens nivå.
Når man tegner de to grønne støttelinjer på toppen, basert på de to mest markante toppene, fremgår det at aksjen nå har etablert markante bevegelser opp mot den første toppen – nær nivået for ukentlig sluttkurs fra desember 2020. Dette tekniske sammentreffet kan styrke bildet av at aksjen forsøker å bryte ut av en langvarig konsolideringsfase, og gir rom for videre moment dersom gjennombruddet bekreftes.
Samtidig fremstår sonen mellom 1,84 og 1,99 kroner som et solid område for et mulig pullback fra dagens toppnivå. Dersom aksjen skulle teste under dette intervallet, øker sannsynligheten for en dypere korreksjon, hvor en nedside mot 1-kronersnivået ikke kan utelukkes. Her ligger det den største negative volumsonen i chartet, som en magnet på nedsiden.
Det vil være en solid støttenivå, basert på volumsonen samt at man har et krysspunkt for negativ trend satt opp mot positiv trend i det lange bilde, markert ut med de to orange linjene. Det vil derfor være av stor betydning hvordan aksjen oppfører seg i det kortsiktige bildet fremover, da videre testing vil kunne gi klare indikasjoner på hvorvidt sonen mellom 1,84 og 1,99 kroner kan etableres som en mer varig og langsiktig støtte.
I det lange bildet ser man også en negativ divergens mellom de to siste toppene, slik det fremkommer i diagrammet for MACD-indikatoren. Toppen i MACD har falt i forhold til toppen som ble satt i januar 2025, selv om aksjekursen har beveget seg oppover. Denne typen avvik kan signalisere et svekket underliggende momentum, og bør tas med i vurderingen av videre oppside på mellomlang sikt.
I tillegg viser RSI-indikatoren en fallende trend på toppene, men med en mer langsiktig positiv utvikling i bunnen. Det observeres høyere bunner i RSI, noe som kan tolkes som økt kjøpsinteresse og en underliggende styrke i markedet. Dette kan tyde på at det er i ferd med å bygges opp mer langsiktig momentum i aksjen, noe som i sin tur kan være positivt for den videre utviklingen på kort sikt.
Momentet underbygges også i de langsiktige EMA-signaler (eksponentielle glidende gjennomsnitt), som gir en smidigere og mer trendfølsom måling av prisutviklingen enn vanlige glidende snitt. De lengre EMA-linjene, slik som 50 og 200 ukers EMA, heller nå i en stigende retning, noe som peker mot videre oppside på lang sikt.
Det tekniske bildet styrkes ytterligere av at det er etablert et kjøpssignal ved at sluttkursen har brutt over 2,25 kroner. Dette nivået fungerer som en triggereffekt for videre prisbevegelse, og det pekes teknisk mot 3,75 kroner som neste objektive mål for price action i det kommende utviklingssteget.
3. TEKNISK KURSMÅL
Det tekniske kursmålet er basert på den nåværende langsiktige trenden og gir en prognose for instrumentet 6–12 måneder frem i tid. Vi vil basere oss på det objektive signalet som det langsiktige chartet gir som for et teknisk kursmål. Dette ligger på 3,75 pr idag, for en bekreftende close over 2,25 som bør testes på oppsiden over noe tid fremover. Dersom man kan få et etablert brudd over de to markante toppene vi ser i det langsiktige chartet, kan det objektive signalet bli tatt ut.
4. KONKLUSJON
Zenith Energy (ZENA) viser et sterkt teknisk bilde med betydelig moment i både kortsiktig og langsiktig perspektiv. Den kraftige oppgangen den siste måneden har brakt aksjen opp til kritiske tekniske nivåer, der både formasjoner som bullflagg og gjennombrudd av historiske spirer peker på en potensiell videre oppside. Samtidig gir sonen mellom 1,84 og 1,99 kroner et tydelig område for et mulig pullback, som kan fungere som viktig støtte fremover.
Langsiktige indikatorer som MACD og RSI viser en blanding av forsiktighet og styrke. En negativ divergens i MACD bør tas på alvor, men høyere bunner i RSI og stigende EMA-linjer indikerer økt kjøpsinteresse og underliggende styrke. Bruddet over 2,25 kroner i sluttkurs har aktivert et teknisk kjøpssignal, med 3,75 kroner som neste objektive kursmål på mellomlang sikt.
Samlet sett peker den tekniske analysen mot et scenario der aksjen kan trekke noe tilbake på kort sikt for å konsolidere, men hvor det langsiktige bildet tilsier at momentet er i ferd med å bygge seg opp for en ny større bevegelse oppover.
Disclaimer: Denne tekniske analysen er kun for informasjonsformål og skal ikke anses som investeringsrådgivning. Informasjon, analyser og meninger er basert på data som anses pålitelige, men vi garanterer ikke for nøyaktigheten eller fullstendigheten. Vi påtar oss ikke ansvar for feil, utelatelser eller tap som følge av investeringer basert på denne analysen.
Vi, våre skribenter eller tilknyttede parter kan være direkte eller indirekte eksponert i de diskuterte instrumentene. Leserne oppfordres til å gjøre egne vurderinger, utføre grundige undersøkelser og søke profesjonell finansiell rådgivning før investeringsbeslutninger. Investering i finansielle instrumenter innebærer risiko, og tidligere resultater indikerer ikke nødvendigvis fremtidige resultater.
Artikkelforfatter opplyser at han ikke eier aksjer i instrumentet som omtales og vår vurdering er at dette er uproblematisk, da en teknisk analyse ikke er det samme som en fundamental analyse med subjektive meninger. Artikkelforfatter risiko vurderer investeringer i selskapet til 8 av 10, der 10 er høyest risiko i forbindelse med investering.