Anders Holmstedt har fulgt utviklingen av den digitale økonomien siden slutten av 90-tallet. Som seriegründer, investor og tech-visjonær har han beveget seg mellom finans, eiendom og iGaming – alltid med teknologi i kjernen. Nå bygger han to selskaper på én børsnotering.
– Jeg har tre barn – to gutter og en jente, mellom 16 og 21 år – og har vært gift med samme kvinne i over 20 år. Og så må jeg selvfølgelig nevne familiens Ridgeback, Simba, sier Holmstedt med et smil.
Entreprenørånden startet tidlig. – Jeg samlet på frimerker, klistremerker og gamle sølvfemmer, og begynte å tjene mine egne penger ved å lage fuglekasser og klippe plener i nabolaget allerede som 11-åring. Etter hvert jobbet jeg i familiebedriften sammen med faren min – og der begynte forståelsen for hva det vil si å bygge verdier over tid.
En pioner i digital finans – starten på Nordnet-reisen
På slutten av 90-tallet var Holmstedt med på å starte Venture Capital World AB (publ) – et av Nordens aller første rendyrkede internettkonsepter for finans og kapitalformidling.
– Vi hadde 770 aksjonærer og en visjon som nok var i overkant tidlig ute. Men vi traff en nerve. Vi utviklet tjenester som Aktietips og Dagens Finans – Skandinavias første digitale finansavis, og vi satset tidlig på digital investor relations, noe som var helt nytt den gangen.
Gjennom et omvendt oppkjøp ble Venture Capital World slått sammen med Teletrade og ble en del av det som i dag er Nordnet.
– Jeg jobbet som administrerende direktør og bygget opp IR-plattformer for børsnoterte selskaper, med tjenester som digitale kvartalsrapporter, strømmede CEO-intervjuer og automatisert nyhetsdistribusjon. Det ble starten på mitt dype engasjement i digital finans.
Fra inkasso og eiendom til AI og spillteknologi
Anders Holmstedt har siden beveget seg bredt i næringslivet – alltid med teknologi og vekst som fokus.
– Jeg har ledet selskaper innen alt fra inkassotjenester og eiendomsutvikling til big data, AI og iGaming. Felles for alt jeg har jobbet med, er at det har vært digitale løsninger med høy skalerbarhet. Mange av investeringene mine har også vært utenfor Sverige, spesielt innen spillsektoren der internasjonale markeder ofte byr på bedre rammebetingelser.
Han beskriver seg selv som en «bygger», ikke en forvalter. – Jeg liker å utvikle idéer fra konsept til virkelighet, og jobber gjerne med tidligfase-selskaper og vekstplattformer.
To selskaper – ett børsskall: Co‑Properties og Trustplay
I dag er Holmstedt styreleder i Co‑Properties og strategisk rådgiver og hovedaksjonær i Trustplay/Tangiamo.
– Co‑Properties er en digital plattform som lar private investorer kjøpe andeler i nøye utvalgte eiendomsprosjekter. Gjennom et omvendt oppkjøp med Tangiamo har vi etablert to rendyrkede satsinger:
Trustplay – et iGaming- og spillteknologiselskap
Co‑Properties – et proptech-selskap med fokus på digital eiendomsinvestering
– Vi har skapt en struktur der aksjonærene får eksponering mot to markeder i vekst – med én og samme børsnotering.
Markedet priser status quo – men potensialet er enormt
Tangiamo har i dag en markedsverdi på rundt 17 millioner svenske kroner. Men Holmstedt mener dette ikke reflekterer fremtidspotensialet.
– Vi har kommunisert en guiding på 100–130 millioner SEK i omsetning innen 2026, hovedsakelig drevet av Trustplay-plattformen, vår AI-drevne terningteknologi og sterke internasjonale partnere som Manserio og Paradise Entertainment.
Han peker på at spillplattformer ofte prises høyt i markedet: – Dersom vi leverer i tråd med planen, ser jeg en oppside på flere hundre prosent. Men vi håper på tigangen.
Hva skiller Tangiamo fra andre små svenske techselskaper?
– Vi har en dobbel forretningsmodell. Vi selger både egenutviklet spillhardware – som elektroniske bordspill – og lisensierer programvare som gir tilbakevendende inntekter. Samtidig har vi bevist internasjonal gjennomslagskraft gjennom avtaler med globale aktører.
Ifølge Holmstedt er dette ikke en startup lenger – det er et selskap med leveranse, kunder og struktur
Holmstedt er tydelig på at det er menneskene som avgjør hvor langt man kommer.
– Chris Steele, vår CEO, har lang erfaring med å bygge og børsnotere teknologiselskaper – blant annet Heliospectra og Luxbright – og har hatt sentrale roller i Klarna. Han er både teknisk og operativt sterk.
I tillegg fremhever han Magnus Lindberg, seriegründer innen iGaming, og styreleder Staffan Hillberg, som blant annet noterte Heliospectra i USA og var tidlig investor i Spotfire.
– Vi har et team som vet hvordan man bygger selskaper i regulerte markeder – og hvordan man skalerer dem globalt.

Derfor bør nordiske investorer følge med nå
Selv om risiko alltid er til stede, er Holmstedt optimistisk på vegne av selskapene han er involvert i.
– Det handler om timing og struktur. Vi har en tydelig strategi for Trustplay, en vellykket emisjon i ryggen og et case som kombinerer eiendom og iGaming – to bransjer med sterk vekst. Det gir en bred, men målrettet eksponering.
– For nordiske investorer er dette en sjelden mulighet til å komme inn tidlig i et strukturert, teknologitungt case – til en lav prising, med stort vekstpotensial.
Vårt mål er å skape solide aksjonærverdier og vi burde vært priset på 4 kroner nå. Derfor er det noen en fin mulighet all tid aksjen handles på 1 krone.
Selskapet er notert på Stockholmbørsen har har ticker: TANGI og selskapet har nylig guidet svært sterk inntekstsvekst neste året avslutter Holmstedt.
