En uttalelse fra Uniqlos eier om at de ikke kjøper bomull fra Xinjiang i Kina har ført til at flere kinesiske forbrukere vil boikotte den japanske kleskjeden.
Toppsjef Tadashi Yanai i Fast Retailing kom med kommentaren om Xinjiang i et intervju med BBC. De siste årene er det kommet mange rapporter
om bruk av tvangsarbeid i den vestkinesiske regionen.
To emneknagger knyttet til Yanais uttalelse sprer seg nå i det kinesiske sosiale mediet Weibo, der mange brukere sverger at de aldri mer skal kjøpe selskapets produkter.
– Med en sånn holdning fra Uniqlo og en så arrogant grunnlegger, satser de vel på at kinesiske forbrukere glemmer dette i løpet av noen dager og fortsetter å kjøpe. Så, kan vi holde ut denne gangen, spør en bruker.
Kina er det største utenlandsmarkedet for Uniqlo-eier Fast Retailing, som har mer enn 900 butikker der. Sammen med Taiwan og Hongkong står Kina for 20 prosent av selskapets omsetning.
I 2021 ble svenske H&M utsatt for forbrukerboikott i Kina etter å uttrykt bekymring rundt påstandene om bruk av tvangsarbeid i Xinjiang og sagt at de ikke lenger ville kjøpe bomull fra regionen. H&M ble også fjernet fra viktige netthandelsplattformer, og opplysninger om fysiske butikker ble slettet i kinesiske kart-apper.
(©NTB)