Investornytt skal ha fokus på alle sider av investeringer herunder helse. Investornytt har vært så heldige å fått en ny skribent på dette området.
Christopher Wolff er personlig trener og fysioterapeut ved Magnat Center i Oslo. Christopher er utdannet fysioterapeut ved Fontys University of Applied Science i Nederland, og har personlig trener utdannelse fra NIH. På Magnat Center jobber Christopher med pasienter og kunder i treningssalen, har gruppetimer og utfører bla Vo2-maks og laktatprofiler på lab. Utover dette skreddersyr han også treningsprogrammer til mannen og kvinnen i gata, ivrige mosjonister og noen satsende utøvere og følger de opp via app eller over nett.
Mange har en innholdsrik og travel hverdag, til tross for dette så er det mange som finner tid til å trene. Så hvordan finner noen av oss tid til å trene, mens andre synes det kan være vanskelig å se hvordan man skal finne tid til dette?
Selv tror jeg det handler mye om prioriteringer og ikke minst motivasjonen og disiplinen til å trene. Mange av de som evner å legge til rette for å skape tid til å trene har ofte et mål som er viktig for dem, eller opplever noe positivt som følge av treningen, som glede, bedre stressmestring, ro, bedre helse og lignende.
Men disse opplevelsene får du ikke nødvendigvis med en gang, og for enkelte kan det være utfordrende bare det å sette i gang. Mitt råd vil være å finne en aktivitet du tror du kan oppleve glede og mestring av på sikt, da vil ofte den akutte gleden av aktiviteten gjøre at mange fortsetter. Dette sammen med å finne noen å trene sammen med for å skape litt plikt og forventing til å møte opp, samt bidra til å skape tilhørighet gjør ofte at man lettere opprettholder treningen over tid.
Når man så har funnet en aktivitet som man finner glede og mestring av så er mange også flinkere til å prioritere og skape tid til aktiviteten. Og det er akkurat her jeg tror mye av nøkkelen ligger, har man lyst nok så er man mer villig til å prioritere og sette av tid til aktiviteten.
Hva legger jeg i å planlegge og prioritere? Jo, du må se etter å finne løsninger for hvor du kan få inn den treningen du ønsker. Må du gjøre det før jobb? Da må du prioritere å legge deg tidligere. Kan du bruke transport til jobb som trening? Kan du trene, mens barna dine er på trening? Må mer av treningen gjøres i helgene? Må du skaffe utstyr for å kunne trene hjemme for å få det gjort?
Det er også bedre å få trent litt enn ingenting, mange setter terskelen for å trene for høyt, om ikke alt ligger til rette så utgår det å trene. Da er det for de fleste hverdagsmosjonister mye bedre å gjøre noe, enn ingenting, selv om det måtte være kun 30 minutters trening.
Utover dette så kan jo også det å melde seg på et løp, ritt eller andre konkurranser og gjerne med andre også virker motiverende og bindene til å trene jevnt og strukturert over tid. For ikke å nevne både akutte og varige helsegevinster man får ved å holde seg fysisk aktiv.
For mange så er kanskje ikke helse og det å redusere risikoen for livsstilsykdommer den mest motiverende faktoren for å komme i gang med mosjon eller trening, men dette er også en stor gode av å holde seg aktiv. Og heldigvis så er flere av disse gevinstene noe man både kan måle og føle etter relativt kort tid. Som blant annet lavere blodtrykk, bedre døgnrytme, dypere søvn og for noen også et bedre humør, selv om det er vanskeligere å objektivt måle. Og det er nok gunstig at det er flere av disse gevinstene som kan oppleves relativt akutt, da det vil for mange være mye lettere å fortsette med trening når de kan få både en akutt gevinst, samt merke endringer i form av økt livskvalitet etter relativt kort tid.
Det er vanskeligere for oss å finne motivasjon for å komme i aktivitet om gevinsten kun hadde vært i redusert risiko for livsstilssykdommer i fremtiden. Siden vi er mer styrt av akutt gevinst enn langsiktig gevinst. Langsiktig gevinst alene vil nok ofte i mindre grad være i stand til å påvirke å endre vår adferd, om vi ikke også får en akutt gevinst av innsatsen vi putter inn. For å få de langsiktige gevinstene, må de fleste også ha akutte belønninger.
- Finn en aktivitet du liker.
- Søk gjerne mestring, glede og et sosialt miljø, da blir det ofte lettere å prioritere treningen.
- Meld deg på et løp, ritt, konkurranse eller lignende, gjerne med noen andre.
- Du må legge til rette, planlegge og skape tid i din egen hverdag for å få tid til å trene slik du ønsker.
- Se etter løsninger i egen hverdag for hvor det kan skapes tid til å trene, om det så er før jobb, til jobb, hjemme, eller mens for eksempel barna har en aktivitet på sin plan.

Kontaktinfo/beskrivelse
Christopher Wolff er personlig trener og fysioterapeut ved Magnat Center i Oslo.
Christopher er utdannet fysioterapeut ved Fontys University of Applied Science i
Nederland, og har personlig trener utdannelse fra NIH. På Magnat Center jobber
Christopher med pasienter og kunder i treningssalen, har gruppetimer og utfører
bla Vo2-maks og laktatprofiler på lab. Utover dette skreddersyr han også
treningsprogrammer til mannen og kvinnen i gata, ivrige mosjonister og noen
satsende utøvere og følger de opp via app eller over nett.
IG: carido_coach
Nettside: https://www.cardiocoach.no/
Epost: christopher.wolff@magnatcenter.no