Huddlestock Fintech AS presenterte i dag resultater for tredje kvartal 2024. Til tross for en nedgang i totalomsetningen, har selskapet gjort fremgang på strategiske områder. Dette inkluderer signering av nye kontrakter med eksisterende kunder og etablering av viktige samarbeid i Europa. I et intervju med Investornytt deler CEO Leif Arnold Thomas sine innsikter om selskapets utvikling, utfordringer og fremtidige vekststrategier.
Vekst gjennom eksisterende kunder
Huddlestock rapporterte en total driftsinntekt på 16 millioner kroner i tredje kvartal, noe som er en nedgang fra de reviderte 17 millioner i Q2 2024.
I løpet av tredje kvartal signerte Huddlestock tre nye kontrakter med eksisterende kunder, som utvider selskapets IaaS-tilbud (Investment-as-a-Service). Kontraktene er forventet å påvirke resultatene positivt allerede fra fjerde kvartal.
— Ved å utvide tjenestetilbudet vårt til eksisterende kunder, er vi sikre på at løsningene våre fortsetter å levere betydelig verdi. For å opprettholde denne fremgangen og nå målet vårt om å bli EBITDA-positive, er det imidlertid avgjørende at vi intensiverer salgsinnsatsen vår, sier Leif Arnold Thomas, CEO i Huddlestock.
Oppsalg er en prioritet, påpeker Thomas.
— Det handler ikke bare om å øke inntektene, men også vise at vi kan støtte kundene våre med nye løsninger. Enten det er å levere nye og bedre frontend-løsninger til kunder som allerede bruker våre produkter på andre områder, eller å bidra til å effektivisere kundenes salg og distribusjonsprosesser, forklarer han.
Thomas legger til at dette kvartalet har gitt selskapet en tydeligere struktur og mer fokuserte KPI-er, noe som er viktig for å demonstrere Huddlestocks evne til både å levere verdi og skalere tjenestene.

Omstilling for vekst
Huddlestock ble etablert i 2014 og børsnotert i 2021. Selskapet har gjennomført flere oppkjøp, totalt seks selskaper, inkludert tre i 2023. Leif Arnold Thomas kom inn som en del av ett av de 3 oppkjøpene i 2023 og har ledet selskapet siden februar 2024.
— Huddlestock er i en omstillingsfase. Vi har solgt ut deler av virksomheten for å fokusere på to hovedområder: Konsulenttjenester og teknologi (Investment-as-a-Service), forteller Thomas.
Konsulentvirksomheten leverer tjenester til store nordiske banker, men også nasjonalbanker. Med stabilt voksende innteketer fra konsulentvirksomheten representerer dette en lønnsom del av virksomheten. Den andre delen, Investment-as-a-Service, har størst skaleringspotensial.
— Omstilling tar tid, men vi ser resultater. Målrettede investeringer i teknologi og ikke minst struktur viser tydeligere retning, sier han.
Europa som vekstmarked
Mens Huddlestock er sterkest i Norge og Sverige, retter selskapet også blikket mot det europeiske markedet, spesielt Tyskland.
— Vi har konsesjon for å drive både ordreformidling og rådgivning, som danner grunnlaget for vår virksomhet i Tyskland. I tillegg har vi et dedikert team med denne konsesjonen som arbeider aktivt for oss i markedet.
I januar 2024 inngikk Huddlestock en intensjonsavtale med selskapet AVL, en av de første aktørene i Tyskland som tilbyr online fondshandel. Med rundt 70.000 sluttkunder ønsker AVL å kunne tilby aksjehandel i tillegg, som en del av deres løsninger.
— Tyskland er et enormt marked, men også litt annerledes enn de skandinaviske landene. Det er mindre automatisert og mange av prosessene skjer manuelt. I tillegg er det store geografiske og økonomiske forskjeller mellom regionene, sier Thomas.
CEOen legger til:
— Å få vår første kunde i Tyskland er derfor svært viktig for oss, og vi håper at AVL kan bli en referansekunde. Intensjonsavtalen vi signerte var et viktig steg i denne prosessen. Da jeg begynte i selskapet, gjorde jeg en grundig gjennomgang av hva som kreves for å levere en løsning til AVL. Min vurdering er at vi kanskje hadde undervurdert kompleksiteten i dette prosjektet, sammenlignet med hva vi opprinnelig hadde trodd.
AVL har et solid omdømme i markedet, påpeker Thomas. Begge parter har hatt et ønske om å få samarbeidet på plass, men prosessen har vært tidkrevende og kostbar.
— Jeg startet et arbeid før sommeren for å vurdere om vi kan levere løsningen til AVL raskere ved å samarbeide med partnere. I Q3 signerte vi en avtale med Tradevest som skal bistå oss som partner i Tyskland. Med bakgrunn i erfaringen med Bricknode, som tok et helt år, har jeg ikke tålmodighet til å vente kanskje 2-3 år i Tyskland. Partnerstrategien er derfor en mer effektiv vei fremover, understreker han.

Strategien fremover
For å realisere selskapets vekstpotensial vil Huddlestock fokusere på to hovedmål:
Styrke og vokse posisjonen i Norden:
— Norden er vår “bread and butter». Vi er sterkest i Norge og Sverige. Vi skal først og fremst sikre sunn vekst og utvikle en lønnsom virksomhet i hjemmemarkedet, sier CEOen.
Akselerere vekst i Europa:
— Tyskland står i fokus som et nøkkelmarked. Vi må være fleksible og finne smarte veier til målet, legger han til.
Slik skal Huddlestock øke aksjonærverdien fremover
For å øke aksjonærverdien fremover, peker Thomas på flere viktige faktorer.
— Det ene er å få budskapet ut og tydeliggjøre hva Huddlestock er, hvilket marked vi skal ta, og hvordan vi skal gjøre det. Selskapet har allerede gjennomført flere strategiske grep for å synliggjøre dette, blant annet ved å dele selskapet i to deler: konsulent og teknologi.
Videre forteller CEOen:
— Det å bevise at vi har produkter som kundene vil ha, at vi kan ta inn nye kontrakter, og at vi blir lønnsomme er viktig. Vi er tydelige på at det å komme i en cash positiv posisjon er viktig. Det er det aller viktigste i forhold til aksjonærverdien..
Han trekker også frem at synet på vekst og lønnsomhet har endret seg betraktelig de siste årene.
— Det er rart med det. For fem år siden, hvis du var opptatt av å tjene penger og ikke vekst, ble du idioterklært. Også snur det, så hvis du ikke klarer å tjene penger men kun fokusert på vekst, blir du idioterklært i dag, sier Thomas.
Avslutningsvis påpeker han at selskapet har muligheten til å bli cash-positive på kort tid, men at det krever en balanse mellom utvikling, salg og kostnadskontroll.
— Vi kan i løpet av en veldig kort tid bli cash positive. Det er rett og slett å slutte å selge og slutte med nyutvikling. Da blir vi cash positive. Men så prøver jeg, sammen med styret, å finne balansen mellom å ha fornuftig nyutvikling og salgsarbeid som gjør at man kan gå for mulighetene der fremme. I kombinasjon med å være så forsiktig man kan på kostnadssiden. Det er en hårfin balanse. Det gjør at vi må hente penger med jevne mellomrom på reisen. Det har vi fått støtte for av aksjonærene, avslutter Thomas.
MNOK 4,3 av emisjonen i slutten av September på totalt MNOK 14,2, ble først innbetalt i starten av Oktober, dvs at disse pengene først vil fremkomme ifm Q4-rapporteringen.
Om Huddlestock:
Huddlestock er en programvareleverandør som tilbyr Investment-as-a-Service, gjennom teknologi- og operasjonelle løsninger til bedrifter som tilbyr finansielle produkter og tjenester. I tillegg har selskapet en konsulentvirksomhet som leverer tjenester til store nordiske banker.
