For to uker siden hørte jeg en unik presentasjon fra Joel som er en internasjonalt anerkjent ekspert på bærekraftig byplanlegging og urban design, og han har en lang og imponerende karriere innen feltet. Hans lidenskap for å skape inkluderende og bærekraftige byer har gjort ham til en etterspurt rådgiver og foredragsholder både nasjonalt og internasjonalt.
Joel Mills startet sin karriere som byplanlegger og har siden arbeidet med en rekke høyprofilerte prosjekter over hele verden. Mills brukte 17 minutter og 23 sekunder på å målbinde den kravstore salen der alt fra oljefondsjef Nicolay Tangen, Ola Borten Moe og en rekke næringslivstopper var tilstede.
Men hva pratet egentlig Joel Mills om? Jo han pratet om digitale tvillinger som revolusjonerer industrielle aktører til byplanlegging og som skaper en visualisering av prosesser man aldri har sett før. Ifra et fugleperspektiv kunne man over Stavanger, Bergen og den norske sokkel navigere og visualisere og detektere hvor det var behøv for å møte klimagassutslipp.
Joel er CEO i OSC and Augmentcity.
Alt handler om hvordan man skaper digitale tvillinger – og hvordan man kan effektivisere og visualisere moderne industrri til å jobbe smartere og foreta de rette beslutningene… det jeg satt igjen med, hvordan kan man investere i dette i Norge?!
Tvillingfabrikken AS
Tvillingfabrikken ble etablert februar 2021 som et softwareselskap som tilbyr digitale tvillinger til industrien. Selskapet ble grunnlagt av ledere med mange års erfaring fra industrien, og har etablert et samarbeid om utvikling av teknologi med mekatronikkmiljøet tilhørende Universitetet i Agder i Grimstad
Tvillingfabrikken finnes for å utvikle digitale tvillinger av fysiske produkter, maskiner, produksjonsprosesser og forsyningskjeder. Målet er å kombinere det beste fra AI og IoT med visuelle 3D-simuleringer for å skape en virtuell og digital refleksjon av fysiske objekter og prosesser.
Tvillingfabrikken sine løsninger kan løse problemer for et vidt spekter av industrier som henger etter i den digitale omstillingen, bl.a. prosess- og produksjonsindustri, anleggsindustri, næringsmiddelindustri og energi- og offshore.
Men hva er en digital tvilling?
En digital tvilling er en virtuell representasjon av et fysisk system eller objekt, som for eksempel en bygning, en maskin, et kjøretøy eller til og med en hel by eller et landskap. Den digitale tvillingen er en detaljert, virtuell modell som er utviklet ved hjelp av data fra sensorene og andre datakilder som er knyttet til det fysiske objektet.
Den digitale tvillingen brukes til å overvåke, analysere og simulere ytelsen og oppførselen til det fysiske objektet i sanntid, og for å forutsi hvordan objektet vil oppføre seg under ulike omstendigheter. Dette gjør det mulig å optimalisere driften av objektet og å identifisere potensielle problemer før de oppstår, noe som kan bidra til å redusere kostnader og øke effektiviteten. Digitale tvillinger er blant annet brukt i industri, bygg og anlegg, og i smarte byer.
Det første jeg stusset på nå jeg så på prospektet til Tvillingfabrikken var prisingen. Knappe 18 millioner kroner i pre money for et segment som forventer og vokse ca. 60% hvert år frem til 2027. Potensialet er enormt og selskapet har allerede betalende kunder. Årsaken til at selskapet henter såpass lite penger nå – vanner ut ca. 13% er nettopp fordi de har flere avtaler som genererer kontantstrøm. At de verdisetter og henter såpass lite penger nå – kan den våkne investor nå bare takke for.
Tvillingfabrikken hadde jeg ikke hørt om før og det var litt tilfeldig at jeg fant ut at de hentet penger nå. Jeg mener markedet er enormt for denne type tjenester og tvilling fabrikken er meget nøktern i sin fremstilling av mulighetene som ligger foran dem.
Om man ser i videoen ser man en inntektsguiding som er svært moderat – selskapet selv har en liten organisasjon og brukt betydelige midler til hvor de er i dag. Med nye avtaler fremover i tillegg til eksisterende tror jeg neppe selskapet behøver hente noe mer kapital før eventuelt de beslutter å skalere opp kraftig. Men dette tror jeg vil skje på langt høyere verdsettelse enn dagens.
Selskapet er en tidlig fase og vil ha markedet med seg. Når det gjelder å gjøre gode investeringer i unotert markedet så handler det ofte om to ting. At prosessene fremover ikke er for kapitalkrevende og at timingen er rett med trenden i markedet for øvrig.
Og akkurat der tikker Tvilling fabrikken alle boksene nå – digitale tvillinger er enormt etterspurt og SaaS selskapet som leverer dette klarer ikke levere nok.
Under 1,3% av alle norske bedrifter har digitale tvillinger nå. Dette forventer man vokser til over 30% innen 2027.
Tvillingfabrikken er en first mover med allerede inntekter og kan vokse enormt i årene som kommer om ledelsen gjør de rette grepene.
Med en prising pre money på 17,9 millioner kroner er dette kanskje den emisjonen siden Inseaenergy i 2021, jeg mener er mest lukrativ.
Jeg personlig kommer til å kjøpe aksjer i emisjonen som i disse dager åpner hos Dealflow – om du er intressert ta en kikk HER:
Det er kun marginale 2,8 millioner til salgs i emisjonen – og mens de fleste sitter i solveggen på hytta – tror jeg denne går under radaren hos mange.
