Julefrokosten er oppe med 17. maifrokosten på listen over de mest tradisjonsrike. Mange har et rikt utvalg pålegg, og noen stikker seg ut som ekstra populære.
Aller flest svarer at egg hører til julefrokosten.
I Matprats undersøkelse gjennomført av Opinion svarer over halve befolkningen at egg er en del av frokosten.
Under egg ligger røkelaks eller -ørret på andreplass på 45 prosent. 40 prosent svarer ost og 39 prosent vil ha sylte.
For flere hentes restene av julemiddagen fram den påfølgende morgenen. 31 prosent sier de gjerne vil ha restemat til typiske julefrokoster og julelunsjer.
– Å spise opp restemat er det folk trekker fram som det mest effektive tipset for å kaste mindre mat i jula. Dette er et godt tips, og gunstig for lommeboka når du bruker opp julematen på denne måten, enten om det er til frokost eller til andre måltider, forteller Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, i en pressemelding.
Kabareten er ikke død, men lever heller ikke i beste velgående. Kun 6 prosent trekker fram det som et viktig pålegg.
(©NTB)