Prisen på matvarer steg med 7,6 prosent fra februar i fjor til februar i år. Særlig sjokoladeprisen har steget kraftig.
Følgende matvarer hadde en høyere prisvekst enn 10 prosent fra februar i fjor til februar i år.
* Kokesjokolade: 48,4 prosent
* Melis og kandissukker: 41,1 prosent
* Spisesjokolade: 25,4 prosent
* Ketsjup og sennep: 22,5 prosent
* Sjokoladedessert: 19,8 prosent
* Ris: 18,8 prosent
* Annen fersk fisk: 18 prosent
* Egg: 17,9 prosent
* Middagsbasiser: 16,9 prosent
* Sukker, farin og raffinade: 14,9 prosent
* Mel: 14,4 prosent
* Olivenolje: 13,3 prosent
* Fersk torsk: 12,9 prosent
* Salsa, dipp og chutney: 12,2 prosent
* Postei/paté: 12,1 prosent
* Kakao og sjokoladepulver: 12 prosent
* Juice og nektar: 11,9 prosent
* Kål: 11,7 prosent
* Smør: 11,6 prosent
* Småkaker: 11,4 prosent
* Farseprodukter av sjømat: 11,2 prosent
* Pølser: 11 prosent
* Hermetisk sjømat/sjømat i lake: 10,8 prosent
* Fryst torsk: 10,5 prosent
* Supper og kraft: 10,3 prosent
Kilde: Statistisk sentralbyrå
(©NTB)