Oljen handler på $70,22/fat -1,43% siden igår samme tid og -1,45% siden Oslo Børs stengte. I dag skal avgjørelsen falle fra OPEC angående den, i utgangspunktet, planlagte økningen på 400k fpd. Gårsdagen var preget av andre administrative ting. Vi tror at de utsetter økningen sin, gjør de ikke de så skal dette falle.
Vi fikk et lite press på nedsiden for oljen etter close i går. Det var drevet av økt lager i Cushing, OK. Totalt sett for råoljen så falt lagrene, men vi ser at bensin- og destillatlagrene økte med betydelig mer enn ventet.
AKSJEMARKEDET: Et ordentlig tradingmarkedet! Vi så en 1% intradagsrange, og nesten 2% for SP500. Dagen i dag kommer ikke til å være noe annerledes, da vi venter på OPEC. Det er viktig å være fleksibel når man handler nå. Fortsatt kjøp på svakhet og selg på styrke. Det underliggende caset er positivt, men med meldinger og økning av omikronsmitte skaper det svingninger i et marked som er mer og mer robotdrevet. Det vi ser i valutamarkedet er at dollar svekker seg og hinter til at markedet allerede hadde priset inn en mer hawkish tone. For de som snakker om høy prising ser vi at PE på SP500 indeksen har fra rett over nyttår falt fra 32x til 25x og forward PE er 23x. Dette betyr at man har en prising som er høy, men ikke ekstrem slik man skulle tenke seg og derav et eventuelt fall ved renteheving mindre. Vi mener at fokuset bør være mot Verdiaksjer fremover.
I det korte bildet tror vi en del her på Oslo Børs henger på OPEC+. Vårt base case er at de utsetter hevingen, og det gir en underliggende positivitet til aksjemarkedet. Det er vanskelig å komme med noen konkrete vurderinger før vi får svaret derfra. Det er naturlig å se for seg at selskaper med en positivt korrelasjon til oljeprisen vil følge avgjørelsen der. Får man økt produksjon er det fort at selskaper som Frontline vil få seg en boost.
RECSI: Etter vanvittig run opp 80% på mindre enn 2 mnder tok aksjen i går et pust i bakken. En del vil peke på at CEO Torvund gikk av i går, men bevegelsen på nedsiden handlet nok mer om at man fikk ett skifte, i hvert fall intra, på risk-on mot verdi aksjer contra vekst. Aksjen var i tillegg kraftig overkjøpt i forkant så en bevegelse på nedsiden på ett tidspunkt måtte man egentlig bare forvente. På nedsiden er det viktig at aksjen holder 20,- nivået som samsvarer med prisen Røkke og Hanwha ble enige om. Skulle dette nivået ryke er risken for nedside litt ubehagelig. I går fikk vi for første gang på lenge også se et fall i silisiumspriser ( -8,8% til USD 32,00 pr kg). Nå har disse silisiumsprisene tatt kvantesteg over det siste året også uten at aksjen egentlig har korrelert direkte mot denne.
For mer detaljert info rundt konkrete aksjer, er det bare å ta kontakt på 21 01 40 50.
MAKRO/FX: Amerikanske børser med real turn around. Alle indekser ned mellom 1 og 2 prosent etter en sterk åpning. Bekreftet Omicron smitte i USA ga negativ risk bilde. Smittetiltak blir da viktig. Vi så renter falle under gårsdagen i USA, reverserer noe over natten, 10 åringen på nivå med sensommer, mens 30 åringen er på laveste nivå sett siste året. USD holder seg stabil, indeks på 96,00. Auksjon i korte rentepapirer i dag. Vi får også tall for trygdesøkende, etter sterke 199k sist uke er konsensus 240k denne uken. Det er også en rekke FOMC medlemmer på talerstolen.
I Østen er børsbildet blandet. Utslagene er dog små. Hang Seng opp 0,24 prosent, mens Nikkei er ned 0,65 prosent. Makrotall fra Australia på linje med forventninger, herunder detaljhandel og handelsbalansen. Auksjon i Japanske 10 års papirer kom inn langt under siste auksjon. YEN styrker seg noe og Yuan omsettes 6,3700.
Gull faller noe tilbake, 1 779USDo. Sølv på 22,407USDo. Kobber noe lavere, mens Aluminium holder seg stabilt, 2 640USDt.
Oljeprisen setter negativt fortegn for NOK, riskmodus på sidelinja hjelper ikke bildet. Det er fortsatt usikkerhet og store intradasbevegelser må påregnes. Dagens OPEC møte kan fort gi store utslag. Tirsdag neste uke slipper NB siste rapport fra Regionalt nettverk som måler trykket i økonomien over hele kongeriket. Det er ellers lite makronyheter og norsk økonomi er i god balanse.
