I det som mange beskriver som et krevende kapitalmarked avsluttet Bueno Group AS en vellykket emisjon og hentet 7,6 millioner kroner i august. Totalt har selskapet hentet 15,6 millioner kroner over de siste 2 årene for å lansere sitt bank alternativ i Spania med fokus på utenlandske boligeiere og kjøpere.
Selskapet som ble omtalt i Investornytt 30. mai, da var det ikke mulig for småsparere å investere. Interessen var stor og omtale i Investornytt bidro til økt interesse sier John Hegrenes.
Selskapet verdsettes nå til 75 million kroner, et anselig beløp men fortsatt langt unna prisingen av fintech selskap ute i Europa selv etter at markeder har falt betydelig.
Dette er kanskje noe av grunnen til at utenlandske VC fond nå har begynt å få øynene opp for selskapet.
Styret uttaler at selskapet er veldig fornøyd med å ha støtte fra større norske private investorer, et eventuelt tilbud fra VC investorer vil kun bli vurdert om det gir betydelige synergi effekter som kan bidra til økt vekst og lansering i nye markeder, forklarer Hegrenes.
Bueno Group er en fintech bedrift med base i Spania med Norske grundere. Selskapet skal tilby sømløse finansielle løsninger i et ellers tungvindt banksystem. Utenlandske boligeiere i Spania utgjør 2 millioner kunder, det er dette markedet Bueno skal ta. Forsikringer og banktjenester er kraftig overpriset i Spania det er disse løsningene Bueno Group vil hjelpe til med. En bruker betaler 9,9 euro pr mnd til Bueno. Les mer HER:
Vekst og markedsføring
Kapitalen går til å styrke salg, markedsføring og utvikling med ambisjon om å nå break-even innen 4-6 måneder og levere positive tall for 2024. I Proof-of-Concept fasen fikk selskapet kunder fra 15 forskjellige land, i dag velger over 90% av kundene et årlig abonnement til €99 framfor å betale €9,90 pr måned. Dette gir et fantastisk utgangspunkt for videre vekst og lønnsomhet. Selskapet styrker også teamet med Fransk og Tysk kundeservice i september, noe som øker markedet betydelig.
Media har de siste 6-12 månedene svartmalt markedet for start-up finansiering og da spesielt innen fintech. Vi tror investormarkedet nå i større grad etterspør selskaper med en bærekraftig forretningsmodell, som i vårt tilfelle betyr å få betalt for tjenestene våre.
Mange store Fintech-selskaper har feilet på å bli lønnsomme og mister dermed tillit i investormarkedet. Dette har påvirket markedet men som vi ser fra vår kapitalinnhenting så finnes det kapital om man har en bærekraftig forretningsmodell, avslutter Hegrenes.
