Fire dager etter at Argeo meldte oppbud, snur styret – midlertidig. En industriaktør skal ha meldt sin interesse for å overta hele eller deler av selskapet, og styret utsetter konkursbegjæringen. Samtidig mobiliserer frustrerte aksjonærer med krav om ny ledelse og uavhengig gransking.
Dramaet rundt Argeo ASA fortsetter med full kraft. I en børsmelding onsdag opplyser selskapet at det har mottatt en «indikasjon på interesse» fra en betydelig industriell aktør som ønsker å gjennomføre en transaksjon – og potensielt redde selskapet. Dette inkluderer både oppkjøp av hele eller deler av virksomheten, samt mulig finansiering for videre drift.
Som følge av denne henvendelsen har styret besluttet å utsette den varslede konkursbegjæringen. Men selskapet understreker at det ikke er inngått noen avtaler, og at styret «kan når som helst beslutte å fortsette konkursprosessen» dersom prosessen ikke bærer frukter.
«Ingen eksisterende gjeld vil bli betjent i denne perioden», heter det i meldingen.
Aksjonæropprør: Krever ny ledelse og gransking
Mens styret forsøker å holde liv i selskapet, har en gruppe frustrerte aksjonærer tatt grep. Under navnet Argeo Investorgruppe, melder de i en egen flaggemelding at de har samlet 36 fullmakter – totalt 6,4 millioner aksjer – i tillegg til egne beholdninger. Gruppen, ledet av Jon Magne Asmyr, kontrollerer nå over 11 prosent av aksjene og krever:
- Innkalling til ekstraordinær generalforsamling
- Valg av nytt styre
- Uavhengig granskning av selskapets håndtering i forkant av oppbudet
Investorgruppen ser ut til å koordinere et aksjonæropprør i kjølvannet av mulige tillitsbrudd, manglende åpenhet og mulig innsidehandel i forkant av kollapsen.
Uavklart skjebne
Argeo er nå i et limbo: på den ene siden en mulig industriell redningsaksjon, på den andre siden krav om styrebytte og etterforskning. Samtidig fortsetter Finanstilsynet sine rutinemessige vurderinger av handelen og kommunikasjonen før konkursmeldingen, uten å bekrefte om det er åpnet etterforskning.
Markedet og de mange skadelidende aksjonærene venter nå spent på hva som skjer først: en restrukturering, en konkurs – eller et totalopprør i generalforsamling.