Hva som havner på middagstallerkenen nyttårsaften, er ikke avgjort hos mange nordmenn. Nesten en av tre sier de ikke vet hva som serveres på årets siste dag.
Kalkun er fortsatt det foretrukne alternativet hos de fleste, viser Matprats juleundersøkelse gjennomført av Opinion. 32 prosent svarer at det blir deres nyttårsmiddag.
Samfunnsanalytiker i Matprat, Anne Zondag, viser til at kalkunen er en stor favoritt hos den yngre garde.
– En morsom ting vi ser i undersøkelsen, er at de yngste, de mellom 18 og 25, i størst grad forteller at de spiste kalkun i fjor og som har lyst til å spise det i år, forteller Zondag.
Hun tror det kommer av inspirasjon fra amerikansk kultur, eller at kalkunen ofte er det som fremkaller assosiasjoner til nyttårsaften.
Dersom du ennå ikke har bestemt deg for hva du skal servere til nyttårsmiddagen, er du ikke alene. Andelen som svarer at de ikke vet hva de skal spise, ligger på 30 prosent.
Noen får simpelthen ikke nok av julematen. 15 prosent sier at de spiser pinnekjøtt på nyttårsaften, 5 prosent velger ribbe.
(©NTB)