Oljen:
Brent råolje avsluttet dagen med en prisøkning og står nå på $80.3 per fat, som tilsvarer 0.57%. Dette indikerer en stabil til svakt positiv trend i oljeprisen på daily chart. Dog som vi har vært inne på denne uken, så er det briste eller bære, vi er under nivået vi har identifisert som en støtte rundt $82,6 å det må derfor mye til for å heve oljen igjen. Vi traff godt på gårdagens kommentar og utsikter for dagen. Men det er fortsatt overhengende fare for av vi skriver helg med oljepriser under $80. I nyhetsbildet har Russland uttrykt en fast beslutning om å fortsette sine ambisiøse planer om å øke LNG-produksjonen til tross for amerikanske sanksjoner mot deres store Arktiske LNG-2-prosjekt. Russland sikter mot å øke sin andel av det globale LNG-markedet fra 8% til 20% innen 2035. Selv om USA har innført nye sanksjoner som målretter seg mot selskaper involvert i det $25 milliarder store prosjektet, har russiske selskaper tilpasset seg for å omgå disse hindringene. TotalEnergies, som har en andel i prosjektet, vurderer for tiden «konsekvensene» av USAs sanksjoner.

USA/Makro:
I går var det en blandet dag for de amerikanske markedene. S&P 500 falt med 0.81%, og Nasdaq falt med 0.82%, mens Dow Jones Industrial Average falt med 0.65%.
Federal Reserve-sjef Jerome Powell uttalte nylig at det ikke er noen overbevisende grunn for sentralbanken til å kutte rentene, noe som førte til en økning i både korte og lange renter. Selv om han også brukte et slemt ord under talen sin. Auksjonen vi nevnte i går var svak som igjen bidro til å presse rentene høyere, noe som påvirket aksjemarkedet negativt. De tre store amerikanske aksjeindeksene, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq, falt. Noe som var « på tide» etter 8 dager med stigning for 2 av de.
På globalt nivå falt MSCI’s målestokk for global aksjeytelse, mens den pan-regionale STOXX 600-indeksen i Europa opplevde en oppgang. I Asia steg Japans Nikkei takket være sterke inntjeninger fra Nintendo og Casio, samt gevinster i oljesektoren.
På valutamarkedet styrket dollaren seg etter at rentene flyttet seg høyere og ligger nå på 105,9. Kinas eiendomssektor opplevde imidlertid problemer med nedgang på rundt 4%, selv med stimuli.

Metaller
Gullprisene ser ut til å gå mot en andre sammenhengende uke med nedgang, påvirket av en sterkere amerikansk dollar . Spot gull er lite endret til $1,959.74 per uns, etter å ha truffet det laveste siden 18. oktober på Torsdag. Amerikanske gullfutures falt 0,3% til $1,964.50.
Gull ser også ut til å ha sin verste uke på over en måned, ned 1,6% så langt denne uken.Tremåneders kobber på London Metal Exchange falt 0,4% til $8,112 per metrisk tonn LME aluminium falt 0,3% til $2,236 per tonn, nikkel falt 0,6% til $17,715, sink falt 0,5% til $2,588.50, bly falt 0,5% til $2,179 og tinn falt 0,7% til $24,675.
Dagens å merke seg.
OSE spåkula
Vi traff godt i går og ser atter engang inne i spåkulen vår. Oljen holder seg over $80 i skrivende stund, slik vi var inne på i går, om dette fortsetter utover dagen er det relativt gode muligheter for at OSE går mot en flat, til grønn åpning. Om KPI tall kommer inn som man forventer, altså synkende mot konsensus, burde dette gjøre at Oslo børs går mot en grønn avslutning for uken.
