Jeg har i lengre tid laget en analyse på et selskap jeg mener er ukjent for de fleste, men som har noe svært spennende på gang. Dette er et selskap jeg selv ønsker å eksponere meg mot neste årene.
Selskapet er transpormert og har svært spennende prosseser på gang og kan bli en vinner – få eller ingen har nok hørt eller forstått hva selskapet gjør. Les hele analysen nedenfor.
ININ Group er et notert investeringsselskap, med en vertikal buy-and-build strategi innen infrastruktur og industri nisjer i Norden. Ideen bak ININ er å knytte seg til svært lønnsomme nisjer innenfor infrastruktur, i tillegg til å utnytte synergiene som ligger i å eie flere vertikaler. Strategien til ININ legger stor vekt på at ledelsen i porteføljeselskapene skal ha aksjer og dermed direkte eksponering mot egen prestasjon. Incentivet for å selge til ININ kontra en annen aktør er at man har tro på̊ den industrielle kompetansen til ledelsen i ININ, i tillegg til at man ser verdien i synergiene som eksisterer mellom datterselskapene.
Selskapet ble notert på Euronext Growth under navnet Elop, underveis har det kommet inn ny ledelse og strategien er endret totalt. Gamle aksjonærer har solgt seg ut og nye er kommet til. Markedet har nok allikevel ikke helt fått med seg hva ståen i caset er per dags dato, selv om aksjekursen har begynt å gå den siste tiden.

ININ sin ledelse og styre har lang erfaring fra industri og finans. CEO Øivind Horpestad var blant annet en av nøkkelaktørene som bygget opp NRC Gruppen og var toneavgivende for å gjøre Endur til det det er i dag. Horpestad eier ca. 10,5% av ININ, og har slik sett sterke incentiver til å skape aksjonærverdier. Patrik Egeland fungerer som finansiell rådgiver til ININ og har lang operasjonell og finansiell erfaring fra sin tid i Herkules Capital og Mckinsey.
Det har skjedd at selgere har valgt ININ over andre aktører som har bydd mer, fordi de ser verdi i hvordan ININ sin strategi legger til rette for langsiktig verdiskapning, og lokale arbeidsplasser. I tillegg er det nok fristende for mange å bli endel av et solid fagmiljø med sterk track-record innenfor infrastruktur.
ININ har per dags dato 4 plattformer de utvikler, de er aktive innen infrastruktur, massehåndtering & resirkulering, bygningsinspeksjon og elektrotekniske tjenester. Dette gjennom henholdsvis Nordic Infrastructure Group, TW Gruppen, Inspekt og Hadeland Elektro. Ledelsen har kommunisert at de planlegger å utvide med ytterlige plattformer i tilknyttede vertikaler. Inin fremstår forholdsvis agnostisk så lenge prisen er riktig, og synergier er til stede.
ININ sitt oppkjøp av TW Gruppen:
Den fjerde plattformen til ININ ble skapt gjennom oppkjøpet av TW Gruppen og TW Eiendom. I Oslo er alle bygningsmasser klassifisert som kontaminerte. På grunn av miljøhensyn er man pålagt å enten deponere eller resirkulere massene en tar ut fra et anleggsprosjekt. TW Gruppen har i Norge vært en av de ledende aktørene på miljøvennlig resirkulering av masser. I Oslo området er det kun AF Gruppen som per nå har et anlegg for gjenvinning av masser, dette kjører på full kapasitet og har antageligvis EBIT-marginer på rundt 50-60% (TW Gruppen guider på 40%). I Norge gjenbrukes per nå ca. 55% av overskuddsmassene, i eksempelvis Nederland er det samme tallet rundt 100%. En kobler seg gjennom oppkjøpet til en sterk regulatorisk vind som går i favør sirkulær økonomien. TW Gruppen er forventet å levere sterke resultater i årene som kommer, gitt deres posisjon som en first-mover i det Norske markedet for transport, lagring og resirkulering av bygningsmasser.
Dette er en (+) artikkel.
På Investornytt kan du orientere deg og få innsikt i alle markeder.