En nordisk ekspertgruppe anbefaler at vi skal spise mindre rødt kjøtt. Senterpartiets Jenny Klinge er kritisk til dette.
Ifølge Aftenposten
ble et utkast til anbefalinger til nye nordiske kostholdsråd sendt på høring fra Helsedirektoratet før helgen.
Klinge, som sitter på Stortinget for Senterpartiet, er svært kritisk. Hun mener utkastet til råd vil true norsk matberedskap. Hun mener også at det er norsk mat som gir bærekraft.
– Dersom alle skal spise importerte belgfrukter, avokadoer og mandler, ender vi opp med det stikk motsatte av bærekraft, sier Klinge.
I utkastet heter det blant annet at en av helsegrunner ikke bør spise mer enn 350 gram tilberedt rødt kjøtt i uka – og at inntaket ut fra et bærekraftsperspektiv bør være vesentlig lavere. I dag er det offisielle rådet inntil 500 gram per uke.
Rune Blomhoff er professor i ernæring ved Universitetet i Oslo og leder den nordiske ekspertgruppen.
– Det vil ikke være riktig for oss å gå inn i en politisk debatt nå, sier han til Aftenposten.
(©NTB)