Huddlestock har gjort seks strategiske oppkjøp de siste to årene. Oppkjøpene er en del av en større plan som medgründer og styreleder Øyvind Hovlands og daglig leder John E. Skajem har arbeidet med for å øke lønnsomhet og omsetning til over 100 millioner kroner innen utgangen av 2023.
– Oppkjøpet av Bricknode er desidert det største oppkjøpet vårt til nå, sier styreleder Huddlestock Øyvind Hovland.
Vi sikter mot en 50 prosent økning i inntektene og positive tall innen en 12 måneders periode.
Huddlestock ble etablert i 2014 og er et norsk finansteknologiselskap som ble grunnlagt i Stavanger. Selskapet har nå nesten 100 ansatte fordelt på kontorer i Stavanger, Oslo, Stockholm, København, Skøvde og München.
Selskapet tilbyr blant annet banebrytende teknologi for kjøp og salg av finansielle produkter og tjenester på en innovativ digital plattform. De viktigste teknologi produktene er Core, Trader, Wealth Manager og Portfolio Management System. I tillegg har Huddlestock mange operative tjenester som Back Office as a service, IT Drift og fintech konsuleter. Kundene til Huddlestock er vanligvis større institusjonelle fondforvaltere, pensjonsforvaltere, nettbaserte banker, formues forvaltere, digitale markedsplasser og tradisjonelle banker.
Målet med oppkjøpet av Bricknode er å utvide produktspekteret, øke kundemassen, få 23 nye profesjonelle og komplementerende kollegaer, utvide selskapets fotavtrykk og hente ut synergier, forteller Hovland som erkjenner at det kan være enklere sagt enn gjort. Øyvind Hovland og John E. Skajem har derimot lagt en klar plan for hvordan de skal få det til.
De siste to årene har selskapet gjort seks strategiske oppkjøp. Det siste og desidert største oppkjøpet er av det svenske fintech selskapet Bricknode som ble annonsert 15. mars 2023.
– Hvert av selskapene vi har kjøpt, står godt på egne ben. De har produkter og tjenester som er etterspurt i markedet. De har kunder og har god omsetning. Det gjør at selskapene kan drive business as usual mens vi jobber med å hente ut synergieffektene. Synergieffektene er identifisert på både kostnad og inntektssiden, sier daglig leder John E. Skajem.
– Det vil ta noe tid, men jobber konstruktivt fremover dog med respekt for den tiden man trenger. Vi er ikke avhengig av å tvinge dette frem, men vi søker gode løsninger for alle som er involvert, sier Styreleder Øyvind Hovland.
Vi lar selskapene vi har kjøpt fortsatt levere på sin business, samtidig som vi jobber konstruktivt med å gjøre det mulig for Huddlestock å levere flere tjenester til flere kunder som komplimenterer hverandre.
Forrige kvartal opplyste Øyvind Hovland at de klarte å hente ut synergier til en verdi på 15 millioner kroner. Mer skal det bli fremover, lover den erfarne teknologigründeren.
Visignon Nordic AB – annonsert 5 mai 2021.
Visigon er 25 konsulenter som er eksperter på finansielle teknologiløsninger. Bidrar med raskere og mer effektiv etablering og on-boarding av kunder på våre plattformer.
F5IT AS – annonsert 9 mai 2022.
F5IT er 20 teknologi ingeniører og programmerer som bidrar med å videreutvikle og drifte våre teknologiske løsninger
Trac Services AS – annonsert 5 juli 2022.
Har verdipapirkonsesjon fra Finanstilsynet og er vår Investor Services – Back office as a service og operasjonell drift
Tracs Technology AS – annonsert 5 juli 2022.
Har teknologiske avtaler for salg og drift av porteføljesystemer
Dtech AS – annonsert 23 februar 2023.
Teknologi selskap som betjener pensjonsmarkedet primært i Norge og Sverige
Bricknode Holding AB – annonsert 15 mars 2023.
En ledende teknologi selskap i Europa som har produkter som komplementerer Huddlestock sine Trader og Wealth Manager plattformer. Bricknode bringer komplett back-office og portefølje systemer. De har også back-office tjenester som komplementerer vår Investor Services organisasjon.
Med Bricknode oppkjøpet sikrer Huddlestock hele verdikjeden og gjør seg attraktiv for oppkjøp, da det komplimenterer verdikjedelinjer som særs viktige faktorer for PE fond og eventuelle større intensjonelle banksystemer.
John Skahjem Tweet
– Tjener penger
Det har ikke vært en fest for de fleste vekstselskaper på børsen det siste året, og så langt i 2023 har det heller ikke vært mye å skryte av.
Selv om Huddlestock har en sterk vekst, har heller ikke selskapet blitt skånet for børsuroen som spesielt har gått ut over vekstselskaper med inntekter frem i tid.
Huddlestock´s aksjekurs har også falt kraftig siden toppen på over 7 kroner og handles i disse dager på rundt 2,50 kroner per aksje. Selskapet gikk på børs 26. november 2020 med en børsnoteringskurs på 2,10 kroner per aksje og handler nå fortsatt godt over introduksjonsprisen.
Øyvind Hovland kan ikke kommentere aksjekursen, men mener på generelt grunnlag at flere vekstselskaper på Oslo Børs har gjort en kardinaltabbe som Huddlestock har unngått.
– De som har tapt mest på børsen er de som har hentet inn mye kapital for å øke veksten kraftig. Så taper de penger år etter år og ender opp i en situasjon hvor de trenger mer kapital og cash flow. Markedet er slik i dag at dette har vært svært kostbar løsning og fører til svært dyre betingelser som ingen er tjent med, sier John E. Skajem.
Hovland tilføyer at Huddlestock har valgt en mer nøktern strategi, for eksempel når det gjelder oppkjøp.
– Vi tjener penger og selskapene vi kjøper opp tjener har selvstendig inntjening. Vi trenger ikke å hente penger til vilkår som kan knekke ryggen på et selskap, sier han.
Målet for 2023 er klart: omsetningen skal øke betydelig, og selskapet skal vise lønnsomhet når 2023 er tilbakelagt.
– Før Bricknode oppkjøpet omsetter Huddlestock for 65 millioner per år, og når vi får lagt til de 20 millionene som Bricknode omsetter for vil vi nærme oss 100 millioner i omsetning. Av disse inntektene vil 30 millioner kroner være basert på gjentagende inntekter. Vi jobber konkret mot en topplinjevekst på 50 millioner kroner i løpet av en 12-måneders periode og fortsette den sterke veksten.
Det er inspirerende å se at vi strategisk har gjort valg som ivaretar og forvalter selskapet og aksjonærenes interesser på en god måte,
– i et marked som har vært i stor endring de siste årene, sier Øyvind Hovland avslutningsvis.