Oppdatering på siste selskapsmeldinger i Co2 Capsol (CAPSL) – Karbonfangstjuvelen som har potensiale til å gå 1000% de neste årene.
Navn: Co2 Capsol
Ticker: CAPSL
Siden analysen på Co2 Capsol ble lagt ut har det kommet en rekke spennende nyheter i Co2 Capsol caset, nyheter av både mikro og makro karakter. De siste nyhetene under
Nyheter på selskapsspesifikt nivå:
CO2 Capsol expands its technology platform by including CO2 liquefaction. First order for a demonstration unit received from German energy company.
15 mars kom det en børsmelding fra Co2 Capsol på at de utvider teknologi plattformen med en enhet for Co2 liquefaction, det vil si en prosess som gjør Co2 til en flytende masse. Den nye enheten kan kombineres med Capsol sin eksisterende CapsolGo enhet, og vil i Capsol sitt tilfelle benyttes i en eksisterende 12 måneders kontrakt som et tysk energiselskap har med Co2 Capsol på 2 CapsolGo enheter. Dette er en særdeles interessant nyhet av flere grunner. For det første beviser det at Co2 Capsol imponerer med sin CapsolGo enhet, gitt at kunden ønsker ytterligere produkter. I tillegg viser det hvordan Co2 Capsol kontinuerlig utvider patentfamilien på en effektiv måte, der forretningsmodellen er skalerbar og drevet av omsetning fra kunder veldig tidlig i løpet, Co2 Capsol spår at de vil få en positiv cash-flow effekt av denne kontrakten. I tillegg kan det leses som at sannsynligheten er økt for at Co2 Capsol kan lande en større karbonfangstkontrakt i det tyske markedet. Til sist er det verdt å påpeke at Co2 Capsol nå får et større fotfeste i det tyske markedet som er spådd å være et nøkkelmarked for karbonfangst fremover i tid.
Link til melding: https://newsweb.oslobors.no/message/585234
CO2 Capsol gains traction in carbon capture from Waste-to-Energy – Awarded contract for a feasibility study from KVA Linth
- mars kom det en børsmelding fra Co2 Capsol som beskriver hvordan KVA linth har signert en feasibility studie som skal vurdere hvorvidt Co2 Capsol sin CapsolEoP (end-of-pipe) karbonfangstteknologi har potensiale for å fange 100 000 tonn Co2 fra et waste-to-energy (WtE) anlegg lokalisert i Sveits. Det finnes over 2600 slike anlegg globalt, med store Co2 utslipp (ca. 460 millioner tonn Co2/år).
Co2 Capsol beviser at deres fokus på dette markedet har begynt å gi konkrete resultater.
Andre milepæler innen WtE feltet inkluderer:
- September kontrakten på en CapsolGo på øresundkraft sitt anlegg i Helsingborg, Sverige
- I Q1 startet en 12-mnd kontrakt for tidligere nevnte tyske energiselskap, først på et WtE anlegg, før en ny enhet skal settes i gang på et biomasse anlegg.
- Desember kontrakten med Sumitomo konsernet som omhandler hvordan Co2 Capsol kan utvikle standardiserte karbonfangsteknologier for WtE anlegg.
- Co2 Capsol jobber også med Sumitomo SHI FW samt Woima for å utvikle et karbonfangstanlegg i Vaasa, Finland.
Link til melding: https://newsweb.oslobors.no/message/585334
Siste utvikling for karbonfangstmarkedet
I tillegg til de spesifikke nyhetene på selskapsnivå har det kommet utvikling for industrien som helhet. Det som er interessant med karbonfangst er at dette markedet er forventet å bli en helt elementær del av det grønne skiftet. En av de viktigste driverne er hvordan myndigheten pusher på både gjennom regulatorisk lovverk i tillegg til subsidier.
Siste nytt er at EU-kommisjonen vil pålegge oljeselskaper å lagre Co2, nyheten sammenfaller med at kommisjonspresident Von der Leyen besøker en av Equinor sine plattformer i Nordsjøen. Vi vet fra før at oljeselskapene er svært interessert i karbonfangsteknologi, men dette kan virkelig sette fart på markedet gitt at det blir lovpålagt.
Det konkrete forslaget fra EU-kommisjonen går ut på at det skal lagres 50 millioner tonn Co2 hvert år innen 2030. Oljeselskapene skal stille Co2-lager til disposisjon slik at målene kan oppnås, jo høyere produksjon et selskap har jo mer lagringskapasitet må selskapet stille opp med.
Dette er en gullnyhet for et selskap som Co2 Capsol som drives av Jan Kielland, en tidligere oljemann som har blant annet vært CEO i Panoro Energy.
E24 hadde en grei gjennomgang av forordningen, som kan leses her. Forordningen kan leses her:
