Bakteppe
I en artikkelserie på ni deler kommer jeg til å gå gjennom totalt ni selskaper av totalt 300 som er vurdert. For at jeg ikke skal få kritikk har jeg bevisst valgt å ikke eie noen av de omtalte selskapene før publikasjon. Jeg eller nærstående har derfor ingen eierskap i omtale verdipapir før publikasjon. Det kan derimot forekomme at jeg eller nærstående kjøper aksjer etter publikasjon.
Risikovurdering på den omtalte aksjen er 4 av 10 (10 er høyeste risiko).
Jeg har vurdert et datasett på 50 ulike aksjer som tikker alle boksene for en nyttårsrakett. Disse 50 datasettene ble hentet fra 300 aktuelle selskaper i Norden.
Jeg har altså valgt å bruke utallige timer med kartlegging og analyse for at nettopp DU skal få tilgang til hva de beste traderene i Norge mener blir årets nyttårsraketter, uten at jeg kan tjene på dette selv.
Derfor vil disse artiklene ligge bak en betalingsmur. Jeg håper du som leser liker det du leser og skaffer deg et abonnement hos Investornytt. En måned abonnement koster det samme som det koster å gjøre en enkelt handel hos DNB i kurtasje.
Første aksje som ble annonsert søndag kveld var PCIB opp på det meste 50%, nå 41%.
Nordic Nanovector var nummer to og steg på det meste 14%.
Huddlestock var nummer tre og steg 15% på høyt volum over to dager.
Observe Medical gikk fra 2,10 til 2,58 på det høyeste. ca. 20% opp på to dager.
Flyr gikk opp fra 0,0051 til 0,006 på det høyeste og var opp 18%.
ABT gikk fra 6,06 til 7,57 hvorpå den sluttet fredag, opp 27% på to dager.
Fra miniputt til industrikjempe?
Det maritime industriselskapet Scana som har femdoblet inntektene sine etter flere smarte oppkjøp av mindre kompetente selskaper som er innlemmet i Scana paralyen.
- Offshore – PSW Technology – PSW Solution – Subseatech
- Maritime – PSW Power Automation – Transconstruction AS
- Energy – Seasystems & Skarpenord

Jeg har tidligere møtt Styrk Bekkenes og han er svært opptatt av å bygge en foregangsbedrift innenfor maritim bærekraft og posisjonere seg mot supertrendene som kommer de neste 10 årene.
Kontraktene renner inn!
Da Investornytt møtte Bekkenes for 9 mnd siden, forklarte hvilken visjon de hadde for Scana som industribygger og selskap. Scana skal være en aktiv eier og ikke et industrielt investeringsselskap. Nylig fikk selskapet en betydelig kontrakt på over 50 millioner med Deep Sea Mira – som eies av Northern Ocean.
Retail aksjefavoritt
Scana er en av aksjene på Oslo Børs som virkelig har vært en av retail (privatinvestorers) favoritt aksjer siste årene. Med jevne mellomrom har Scanaaksjen fått uforholdsmessig luft under vingene og er det noe investorminne husker godt, er det tidligere opplevde opplevelser med enkeltselskaper. At dette tidligere også er komt i jule/nyttårsperiodene kan skape en forsterket effekt.
Fundamentalt ser det lysere ut enn på lenge for Scana, de leverer systemer og posisjonerer seg for elektrifiseringen av den maritime industrien, samt at de er godt forankret og posisjonert for drift og vedlikehold i olje og gass industrien.
Ordreinntaket til Scana er rekordhøyt og de leverte tidenes omsetning i tredje kvartal, da tallene ble presentert 4 november.
EBITDA margin ligger stabilt på 8-12% og selskapet leverer flatt på bunnlinjen. Jeg tror Scana kommer med enkle grep som gjør at de kan levere EBIT pluss i 2023, samt være aktuell for flere spennende oppkjøp.

Innsidekjøp for 32 millioner kroner
No surrender AS som er heleid av Oddbjørn Haukøy som er kommersiell direktør i Scana kjøpte ut oppkjøpsfondet Hercules for 32,3 millioner kroner. Kurs 1 kr aksjen. Det har lenge ryktes at Hercules ønsket exit i flere av sine aksjeinvesteringer og man vil nok fort se en litt lettere aksje nå. Haukøy uttalte til Finansavisen at han hadde stor tro på porteføljeselskapene.
Nyttårsrakett nummer syv i rekken havner da på Scana. En kombinasjon hyppige kontraktstildelinger, betydelig innsidekjøp, fundamentale faktorer ispedd med traderes hukommelse over aksjen, kan denne fort bli en av vinnerene på Oslo Børs de neste ukene.