En ny rapport fra Animalia viser at forbruket av rødt kjøtt fortsetter å falle. Vi spiste i snitt 37,1 kilo i fjor, ifølge bransjeaktøren.
Animalia er tilfreds med at tallene er noenlunde stabile:
– Forbrukstallene viser at utviklingen i konsum av rødt kjøtt kun har gått ned med 1,2 prosent per person fra 2023 til 2024, heter det i rapporten ved navn «  Kjøttets tilstand
».
Framtiden i våre hender er ikke uventet glad for nedgangen, og de påpeker at forbruket er det laveste siden 1992. Leder Tale Hungnes sier i en pressemelding at dette er gode nyheter for både klima og folkehelse.
– Vi er fortsatt milevis fra å spise i tråd kostrådene, men vi ser nå at folk er på rett vei, og at det er store muligheter for påvirkning, sier hun, og roser myndighetenes arbeid for sunt og bærekraftig kosthold.
Ifølge rapporten var det en svak nedgang i en samlet kjøttproduksjon, selv om fjærfeproduksjonen fortsatte å øke noe. Småfe var den delen som falt mest, med 6 prosent.
(©NTB)
 
			 
					