Som matanmelder og vinkelner vet Madeleine Joys hva som skaper verdi i opplevelsesmarkedet. I denne nye podkast-episoden møter hun Svein Harald Røyne for en samtale om smak, trender og veien dit.
Madeleine Joys er mat- og vinanmelder for Bergens Tidene og Investornytt.no
Hun har en master i allmenn litteraturvitenskap hvor hun skrev om mat og vin i litteraturen. Hun har en bachelorgrad i nordisk språk og litteratur, samt årsstudium i historie (UiB) og skapende skriving fra Skrivekunstakademiet i Hordaland Ellers er Joys utdannet vinkelner ved Kulinarisk akademi (2015). Hvorpå hun ble kåret til årets smaker i 2015.
I denne samtalen hører du hvordan hennes matinteresse begynte. Og det er ikke slik som du tror. Den ble nok til på tross av heller enn på grunn av. Hun deler vintips, både dyre og billige. Champagne som er hennes favoritter. Og deilige restauranter og matopplevelser.
Sist men ikke minst, hun er lærer, og har klart mesterstykket å få idrettslinjen til å bli interessert i norsk! Hør hvordan.
03:00 Oppveksten
05:00 Fiskekaker som torturmetode
06:20 Nerden, Ballettdanseren og litteraturelskeren
07:30 Favorittboken -Jane Eyre
08:20 The Hills- Favorittbok av Faldbakken om restaurantbransjen
09:00 Anbefalte kokebøker
10:20 Kritikk til kokebokforfattere
15:00 Modig å være matanmelder – hør hennes strategi
18:00 Fikk jobben på 3. forsøk
19:15 Hun skriver under eget navn
22:00 Katastrofesmaking – tips til å spytte
24:15 Derfor er det viktig å slurpe vin i munnen
27:00 Vinsmakingen – favorittviner – champagne/bobler
28:45 Favoritt engelske musserende
30:40 Favorittchampagne
31:20 Andre champagner og vurdering av Gul Enke
33:00 Dra til vindistriktene i Europa og bli hekta
33:40 Norske vinprodusenter
35:00 Favorittviner under 200,-
38:30 Favorittmat – bli fristet
41:20 Måltid hun aldri glemmer
43:00 Beste restauranter i Bergen
43:55 Magisk opplevelse på TempoTempo i Bergen
46:00 Fantastiske resultater med lek for elever.
51:00 Fotballgutter kan også bli litteraturprofessorer.
52:20 Det modigste hun har gjort.