EVI ble etablert i 2019 (Da under navnet North Kitchen), og har siden det jobbet med å utvikle innovative, stilrene og funksjonelle kjøkken. I tillegg til fysiske kjøkken utvikler selskapet også integrerte digitale løsninger som skal gjøre hverdagen din enklere. Etter lansering 1. februar har mottagelsen i markedet vært god, og EVI er allerede på god vei til å fylle vårens produksjonskapasitet.
Nå som EVI endelig er offisielt lansert er daglig leder Jørgen Færevaag offensiv.
– Vi har en svært god oversikt over markedet, og har allerede strategiske løsninger på plass for hvor og hvordan vi treffer kundegruppene våre. Vi satser derfor på en positiv kontantstrøm allerede i 2022, sier Færevaag som også forteller at planen er å etablere EVI i Sverige allerede i 2023.
Se video om EVI her:
Ansatte får det samme tilbudet som investorene
Ansatte og eksisterende investorer vil få muligheten til å tegne seg i forkant av at kampanjen, men ikke på andre premisser eller priser enn det alle andre har tilbud om gjennom Folkeinvest.
– Vi kunne selvfølgelig gjort dette i to omganger, men vi mener dette er den mest ryddige måten å gjøre det på. Vi ønsker å gi investorene muligheten til å ta del i selskapet allerede nå i denne skaleringsfasen.
Målet er å erobre nye markeder med økt bruk av smart teknologi i kjøkkenet, ytterligere satsing på bærekraftige løsninger og nærhet til hva kjøkkenet faktisk er i 2022 og årene som kommer. EVI skal fremdeles romme det klassiske nordiske, men Færevaag mener det ikke er nok.
Vi er rigget for å skape verdier, er vanskelige å kopiere og forventer å omsette for langt over en milliard innen fem år.
Jørgen Færevaag, gründer og administrerende direktør i EVI
Årets kokk med på laget
EVI er opptatt av å skape kjøkken som er både funksjonelle og sosiale oppholdsrom, samtidig som det er et godt sted å lage mat. Med seg på laget har EVI derfor fått et lite knippe kjentfolk som brenner for det velfungerende kjøkken. Både Oda-gründer Karl Munthe Kaas og Filip August Bendi er både medeiere og fornøyde kjøkkenkunder.
– Kjøkkenet som rom er i endring, og vi bruker det annerledes enn tidligere. Samtidig har den grunnleggende utformingen av kjøkkenet stått stille. Derfor har det vært viktig for oss å ha med strategiske partnere og investorer som kan bidra inn i kjernen av det vi skaper med EVI, sier Færevaag
Standsmessige lokaler
I forbindelse med endringene har EVI flyttet inn i standsmessige lokaler i Wergelandsveien. Færevaag forteller at lokalene passet perfekt for ambisjonen selskapet har.
– Vi skal teste ut kjøkkenløsninger, men også sikre en ærverdig og naturnær ramme i et av Oslos flotteste kontorlokaler. Da muligheten for å ha kontorer i en av villaene i Wergelandsveien dukket opp, måtte vi slå til.
Han understreker likevel at det ikke er lokalene i Wergelandsveien han er mest fornøyd. EVI skal nemlig ha salgs- og visningslokaler i VIA Vika i samarbeid med Aspelin Ramm.
– Lokalene i VIA er det råeste vi setter opp denne våren. Vi skal levere det flotteste, mest bærekraftige og mest funksjonelle kjøkkenet i markedet, og i de nye lokalene i VIA skal vise frem hva kjøkkenet kan være. Fra og med mai vil folk kunne komme innom og se på de nye teknologiske løsningene som legger til rette for en mer bærekraftig livsstil, og ikke minst se hvordan vi tenker nytt om kjøkkenet. Vi kommer til å skape nye hjem. Intet mindre, sier Færevaag
• Startup etablert i 2019
• Skal være en innovativ utfordrer i kjøkkenbransjen
• Lanserer konsept, nettside og flaggskipbutikk concept store i Oslo mai 2022
• Norsk design og norsk produksjon på Jæren
• Skiftet navn fra NORTH Kitchen til EVI i februar 2022
• Samarbeider med blant andre Cosentino, Gaggenau, Haugstad og Terranova. Diskuterer med flere aktører som leverer smarte tjenester for kjøkkenet.
• I EVIs nettløsning og app får hver kunde sin egen sone der de kan lage moodboards, ha dialog med sin personlige interiørarkitekt og få tilsendt 3D-modeller fortløpende.
• Et kjøkken fra EVI koster rundt 600.000 kroner ferdig montert med hvitevarer.
• Gründer og adm.dir.: Jørgen Veie Færevaag
• Styreleder: Terje Morten Tollefsen
Deler av ledergruppen:
• Audun Ervik, strategidirektør
• Hans Petter Hauge, finansdirektør
• Øyvind Kleppe Asphjell, digital direktør
• Victoria Allers Wismer, kommersiell direktør
• Katinka Von Der Lippe, design og produktutvikling
• Robert Monsen, innkjøp og logistikk
• Rachel Wilson Rugelsjøen, stabssjef