Morgenkommentaren består av informasjon innhentet fra flere kilder for å kunne danne et bredere bilde av det økonomiske økosystemet dag til dag.Den skrives mellom 05 og 07 og representerer et øyeblikksbilde fra dagen før, til angitt tidsrom.
Brent fortsetter trenden etter en kraftig nedgang de siste dagene som førte prisen til det laveste nivået på over åtte måneder. Nedgangen skyldes hovedsakelig bekymringer for overtilførsel, da OPEC planlegger å øke produksjonen, og det spekuleres i at Libyas rivaliserende regjeringer kan komme til enighet om å gjenoppta oljeproduksjonen. Imidlertid har det blitt rapportert av Reuters at OPEC+ vurderer å utsette den planlagte produksjonsøkningen, som opprinnelig var planlagt å starte i fjerde kvartal.
Etterspørselsbekymringer fortsetter å prege markedet, spesielt etter svak økonomisk vekst i Kina og redusert fabrikkaktivitet i USA. Dette kom frem i data fra Kinas produksjonssektor og en rapport fra ISM som viste at fabrikkaktiviteten i USA har falt for femte måned på rad.
Samtidig rapporterte API at amerikanske råoljelagre falt med 7,4 millioner fat forrige uke, langt mer enn forventet. Dette ble imidlertid ikke nok til å forhindre videre prisnedgang. I tillegg sank bensinlagrene med 300 000 fat, og destillatlagrene falt med 400 000 fat. Cushing-lagrene rapporterte også en nedgang på 800 000 fat.
Olja tar nok ut min lille 72,11 strek der. Selv tok jeg en bull i går, så ble til noen kroner, men det ser mørkt ut for prisen pt.

Futtene ligger nok engang i rødt, etter en svak start på september, en måned som historisk har vært utfordrende for markedet. Markedet reagerte i går på svake produksjonsdata som fornyet frykten for en resesjon, samtidig som investorer venter på viktige arbeidsmarkedsdata senere i uken. Energiaksjer, som Exxon Mobil og Chevron, ledet nedgangen med tap på henholdsvis 1,2 % og 1,8 %.
Wall street avsluttet noe rød i urolig handel etter at arbeidsmarkedsdata og kommentarer fra Federal Reserve styrket argumentet for et rentekutt. Antall ledige stillinger i USA falt til sitt laveste på tre og et halvt år, noe som kan gi Federal Reserve grunnlag for å begynne å kutte rentene senere denne måneden. Seks av de 11 sektorene i S&P 500 falt, med teknologi- og energisektoren som de største taperne.
Store teknologiselskaper som Nvidia, Apple, Microsoft og Alphabet falt, med Nvidia ned 1,7 % etter en rekordstor nedgang dagen før. På den positive siden steg Tesla med 4,2 %. Fed-president Raphael Bostic advarte om at å holde rentene for høye for lenge kan skade arbeidsmarkedet.
Dow steg 38,04 poeng til 40 974,97, mens S&P 500 falt 8,86 poeng til 5 520,07, og Nasdaq falt 52 poeng, og endte på 17 084,30.
Jeg kan selv melde at man satt i går inn et lite støt på noe bull tesla og noen tesla opsjoner som ble grei gevinst. Ene bull derivatet ble solgt, det andre holdes enda i håp om en nyhet ila uken.

Dagens Makro rapporter