MatPrat inngår samarbeid med Norges Birøkterlag for løfte fram norsk honning, et produkt MatPrat beskriver som godt kvalitetsprodukt med så stort potensial.
I en pressemelding fra MatPrat framheves fordeler med norsk honning: Det er et naturlig, kortreist og smakfullt produkt med lange tradisjoner og stor betydning for økosystemet og matproduksjonen i Norge.
– Vi skal jobbe helhetlig med å vise hvordan norske naturressurser og norsk matproduksjon henger sammen og skaper verdier i form av matproduksjon, naturproduksjon og kulturproduksjon for hele befolkningen, sier MatPrat-direktør Dag Henning Reksnes.
Matprat.no er et av Norges mest brukte matnettsteder og driftes av MatPrat, som får midler fra norske bønder. Norges Birøkterlag ser fram til å ha Matprats støtte, ved at norsk honning og andre bi-produkter innlemmes i oppskrifter og annen markedsføring.
– På de norske kjøkken rundt forbi skal vi ha flere norske honninger, og bruke de daglig. Til frokostblandingen, på grøten, i grillmarinaden, i salatdressingen og for å runde av den indiske retten du lager i helgen, sier Katrine Røed Meberg, generalsekretær i Norges Birøkterlag.
(©NTB)