I februar startet Andrew McCann i jobben som CEO i softwareselskapet Glex. Nå er han i full gang med å rigge selskapet for vekst utenfor Norge. Til det trenger Glex penger, som de for tiden henter gjennom Dealflow. “Både Glex og markedet er modent”, mener den nye sjefen.
McCann kommer fra stillingen som Senior Vice President Subsurface i OKEA, der han var i fem år. Tidligere har Andrew hatt ulike stillinger i Statoil/Equinor, bl.a flere internasjonale lederstillinger. Nå leder han Glex mot nye mål i den samme bransjen han kommer fra.
– Jeg kjenner industrien ganske bra etter 25 år ute og inne, og Glex-softwaren var jeg med å kjøpe inn til OKEA, så det er en god match mellom Glex og meg, smiler McCann.
– Hva har du brukt de første månedene i Glex på?
– Selv om jeg var kjent med selskapet og produktene fra før, har jeg brukt tid på å bli kjent med alle i organisasjonen og for å forstå detaljene i det vi tilbyr kundene. Jeg er imponert over hva selskapet har levert så langt og ser nå bedre hvilke arbeidsoppgaver Glex Energy kan støtte brukerne i og hvilket potensial som ligger i effektivisering og samarbeid gjennom bruk av plattformen. I tillegg jobber vi fortløpende med å etablere samarbeid og integrere med tredjeparts dataleverandører for å dekke enda flere behov der ute. Dette er en vinn-vinn-situasjon for dataleverandører og Glex og ikke minst kundene, forteller han.
McCann har i tillegg møtt en rekke kunder og potensielle kunder i Norge for å prioritere videreutvikling og markedsføre produktene.
Mohn og Moldestad backer
Den pågående emisjonen har passert minstegningen på fem millioner etter at største eier M Vest-gruppen gikk inn med et millionbeløp i forhåndstegningen. At Trond Mohn og Lars Moldestad backer prosjektet er et viktig signal, mener McCann:
– Som alle gründerselskaper har Glex oppturer og nedturer og vi har opplevd full støtte fra eierne hele veien. Å bygge selskap handler om å ha de lange brillene på og fokusere på vårt langsiktige mål: Å oppnå et høyt antall gjentagende betalende kunder, noe som gir oss svært gode marginer på sikt. Samtidig skal vi alltid sørge for at nytteverdien av Glex Energy (hovedproduktet, red. anm.) er så høy at avkastningen for kundene ved å investere i Glex’s software er over forventning.

– Hva er Glex viktigste salgsargumenter?
– Alle olje- og gasselskaper har et reelt behov for å integrere data fra ulike kilder og leverandører, enten det er offentlige data, data fra tredjepart eller egne data. Selskapene trenger først og fremst pålitelige løsninger som sikrer tilgang til egne data og som kan gi rask aksess til eksterne data som er holdt oppdatert. Mange selskaper bruker store interne ressurser på å vedlikeholde og videreutvikle slike systemer, noe vi mener ligger utenfor kjernevirksomheten deres. Selskaper som Glex løser dette mye mer effektivt og rimeligere, og har en rekke tilleggsmuligheter som kan gi stor nytte for selskapene. Flere og flere gir uttrykk for at Glex Energy som verktøy utgjør en forskjell, at vi ligger et hestehode foran sammenlignbare løsninger, både interne og andre kommersielle produkter. I tillegg fokuserer vi sterkt på at visualiseringen gjør det enkelt og lystbetont å arbeide med dataene i vårt system, understreker McCann.
Trend-skifte for softwareleverandører
I følge McCann får stadig flere uavhengige software-leverandører innpass hos olje- og gasselskapene.
– Fortsatt vil det være store dominerende aktører på det vi kan kalle kjernesystemer og software som er unike for helt spesifikke arbeidsoppgaver, men flere og flere oljeselskaper fokuserer sterkere på kjerneoppgavene som er å finne og produsere olje og gass. Vår jobb er å fasilitere databruken i en god arbeidsflyt for den enkelte, prosjektteam, og på tvers av team og selskaper. Vi får en rekke konstruktive og direkte tilbakemeldinger på hva som ønskes og forventes for fremtiden. Dette er det som knytter oss tettere til selskapene; at vi sammen utvikler produktet i takt med behovene, poengterer Glex-sjefen
– Nå har vi etter hvert en så strømlinjeformet plattform at det vil være relativt enkelt å tilpasse produktet vårt utenfor Norge. Det betyr at det kan åpne seg store muligheter for vekst fremover, og det er i det internasjonale markedet det meste av potensialet i Glex skal forløses de neste årene. Det blir krevende, men samtidig byr det på fantastiske muligheter for et produkt som har bevist sin plass i markedet, avslutter Andrew McCann.
