Ukens aksje sist uke var Petronor, den gikk på betydelig høyere volum og steg over 11,5% sist uke! Kommende uke har vi sett på en ny kandidat som vi mener er interessant! Ukens aksje denne uke blir skrevet på toppen av The Egde i New York! Flere av våre abonnenter har vært med til Wall Street etter konkurranser tidligere i vinter.
2023
Hele seks av aksjene doblet seg iløpet av året – vi traff og satte sannsynligvis bunnen for Kahoot 15 kr, Ultimovacas på 72 kr og gjorde potensiell fem gangen fra inngangen i Bergen Bio.
På den andre siden ser man at man traff, men bommet godt på Techstep og Asetech.
Alt i alt ble fasiten 7,9% pr aksje i gevinst fra open (mandag) til høyeste close iløpet av uka. Hadde man medregnet close fredag ville tallet vært 16,4% i snitt pr aksje.
Man ser også at man har skrevet om 49 aksjer. Disse aksjene har en gjennomsnittlig omsetning på 14 millioner kroner på en normaldag. Ved ukens aksje, så mer enn doblet volumet seg. Også i betydelig større aksjer som omsetter for 50 millioner pr dag.
Når det er volum, er det penger og tjene på trading, derfor er det så intressant å vite nøyaktig hva som er ukens aksje.
Noen klarer 2-3% hver mandag, andre jeg snakker med har klart – 4% i snitt.
Da er det bare å finne frem kalkulatoren. Da blir det voldsomt mye penger på sikt og renters rente effekten slår inn.
Hvordan fungerer ukens aksje?
Jeg som skriver om aksjene kan eie om jeg vil, men vi ønsker ikke det. Dette handler mest om at jeg ikke skal være bias når jeg skriver om akkuratt ukens aksje. Stort sett får jeg tips fra ulike investormiljøer på hva jeg bør vurdere nærmere – deretter siler jeg ut og finner den aksjen jeg personlig tror mest på. Ingen andre enn meg vet om ukens aksje verken internt eller eksternt.
Det som er viktig er at det er fundamentale drivere i selskapet vi omtaler, eller noe som markedet ikke har fått med seg. Vi deler aldri innsideinformasjon, men rykter som man hører fra flere aktører i bransjen samt tradere, publiserer vi etter en helhetsvurdering.
I fjor eide jeg ukens aksje tre ganger på 49 saker. I år er målet 0. Investornytt investerer aldri egen kapital i markedet.
Jeg kjøper gjerne etter publikasjon om jeg føler jeg har en egde i markedet, jeg kan også trade på lik linje med alle andre. Vi er tross alt tradere og investorer. Ikke journalister.
Regnskap
Vi starter i tradisjon tro med 100.000 i fiktiv kapital andre uka i januar hvert år.
Uke 2 NYKD vwap 19.10 – høyeste close ila uka 20.38 endring 6.70%.
Uke 3 TGS vwap 108,11 kr – høyeste close ila uka 110.80 kr 2,50 %
Uke 4 Grieg Seafood vwap 70,8kr – høyeste close 70.80 ending 0%.
Uke 5 Vår Energi, vwap 31 – høyeste close 31,31. Endring 1%.
Uke 6 Nitro, vwap 4,10 SEK – høyeste close 5,10 SEK – endring 24.4%.
Uke 7 PGS, vwap 6,228, høyeste close 6,798. Endring 9,4%.
Uke 8 NOL, vwap 8,58, høyeste close 8.58. Endring 0,00%.
Uke 9 Huddlestock, vwap 0,98 kr, høyeste close 0.97. Minus 1.2%
Uke 10 Høegh Autoliners, vwap 107,6, høyeste close 108. Minus 10%.
Uke 11 Magnora, vwap 30,38, close 30.70. 1%.
Uke 12 REC, vwap 9,67, close 10,05. 4,20%.
Uke 13 Crayon, vwap 77,30, høyeste close 80.10 kr. 3.62%
Uke 14 OKEA, vwap 25,34. høyeste close, 26,20. 3,40%
Uke 15 – Vår Energi Short vwap 37,3 – close 39,28. – 5,31%
Uke 16 – Kongsberg Gruppen – vwap 773,01 – close 773 kr. 0%.
Uke 17 – SBX – vwap 4,22, close 4,60. 9,1%
Uke 18 – Pnor vwap 8,98 kr +11,48%.
+ 18.040 kr
Ny verdi 175,230 kroner. Totalavkastning siden 1. januar.
Ukens aksje uke 18 – Schibsted Ser. A
Denne uken har Roger Kristiansen laget en dybde analyse om Schibsted. Vi velger derfor ut denne aksjen til ukens aksje.
I følge pressemeldingen: «Schibsted skiller ut forretningsområdet News Media samt eierandeler i Polaris Media ASA og andre medievirksomheter vil bli skilt ut fra Schibsted til et eget selskap, “Schibsted Media”), som selges til og blir privateid av Stiftelsen Tinius. Schibsteds gjenværende virksomhet vil være et selskap, «Schibsted Marketplaces”) som er notert på Oslo Børs og består av de nåværende forretningsområdene Nordic Marketplaces, som inkluderer Delivery, samt Growth & Investments. Transaksjonen vil forenkle Schibsteds overordnede struktur og narrativ ved å gjøre det til et mer fokusert markedsplass selskap, samtidig som medievirksomhetene med større kraft kan forfølge sin strategi.»
- Schibsted vil bli mer strømlinjeformet og konsentrerer seg på «core-business»
- Selskapet har fortsatt en stor jobb å gjøre med kostnadsreduksjoner. Men det ser ut som ledelsen jobber med dette.
- Kan bli en utbyttemaskin og det første er utbyttet fra Adevinta/News Media-transaksjonene.
Dette vil få frem verdiene på en bedre måte og her har markedet et case.
Vi har altså et «nytt» selskap som kan øke marginene, redusere kostnadene effektivt, generere en langt sterkere kontantstrøm og avkastning for investorer. Jeg vurderer at Schibsted er et kjøp i forkant av kapitalmarkedsdagen i fjerde kvartal. Risken er at det frem til fjerde kvartal kan bli færre fundamentale signaler, slik at dette kan gi litt informasjonstørke, hvor kursen responderer sidelengs eller faller litt tilbake. Det er litt vanskelig å vite når eller om investorer allerede har begynt å posisjonere seg for Schibsted Marketsplaces. Aksjen trender opp og det tekniske har vært positivt siden desember 2022.
Schibsted har et potensial for betydelige kostnadsbesparelser, hvis vi sammenligner antall ansatte og kostnader per ansatt i Schibsted Marketplaces, som er høyere enn f.eks. Hemnet og AutoTrader.
Kommer til å følge tett med på fundamentalanalyikernes vurderinger fremover. Det er de som følger selskapet aktivt, og er langt dyktigere til å vurdere caset og informasjonen som kommer. Jeg vurderer at det ligger et bra case der, men spørsmålet er hva markedet, så tidlig i fasen, er villig til å prise inn. La oss se hvordan det tekniske ser ut, og jeg deler analysen inn i et mellomlangsiktig og kortsiktig perspektiv.
UKE PERSPEKTIV
Jeg liker å først se på selskapene i uke-perspektiv da disse får frem trendene på en god måte. I tillegg tar disse bort den daglige støyen og bevegelsene som ikke betyr noe. I det mellomlangsiktige tekniske bildet får vi dessuten frem hvilke nivåer, som kan være viktige for prisingen av aksjen. Bryter en aksje over nivåer den ikke tidligere har vært på eller over tidligere topper signaliserer dette at investorer er villige til å prise aksjen høyere. Da har kjøperne tatt over kontrollen av aksjen.