Selskapsprofil

Aqua Bio Technology (ABT) – naturlige og bærekraftige ingredienser/ hudpleie produkter

ABT har i dag 2 forretningsområder; salg av Aquabeautine XL™ til US basert Restorsea som har globale rettigheter til ABTs ingrediens (Aquabeautine XL™), samt produksjon og distribusjon av ferdigutviklede naturlige hudpleieprodukter til hudpleie industrien. ABT leverer både naturlige ingredienser og ferdigutviklede naturlige hudpleieprodukter til markedet.

ABT har pr i dag en mcap på ca 258 millioner kroner og hentet nylig penger på 14 kr aksjen (hvorav primærinnsidere tegnet 6 MNOK). Med sterke eiere og solid vekst takt – er selskapet en av de mest spennende nutritech selskapene på Oslo Børs.

ABT, etablert i 2000, oppdaget spesielle proteiner i klekkevæsken til laks, tidligere ansett som et avfallsprodukt, som hadde en positiv effekt på huden. Dermed ble en kosmetisk ingrediens født – Aquabeautine XL™. På bakgrunn av denne spennende utviklingen ble ABT børsnotert i 2008, etterfulgt av det kommersielle gjennombruddet med Aquabeautine XL™ i 2012. Aquabeautine XL™ er i dag eksklusivt lisensiert til US baserte Restorsea. Restorsea, som kun fokuserer på produkter og lisensavtaler som tar utgangspunkt i Aquabeautine XL, er eid av PE Investorer som gjennom selskapet har investert mer enn 50 MUSD i forskning og utvikling av Restorseas produkter basert på Aquabeautine XL. Tidligere i år (2021) har det blitt kjent at Restorsea har inngått lisens avtaler med Nasdaq-noterte Hydrafacial og LifeMD. Videre meldte ABT nylig at Restorsea har fått et nytt gjennombrudd med lansering egne produkter i Sør Korea, et av verdens største kosmetikk markeder. Dersom Restorsea forlenger avtalen med ABT, hvilket er en forutsetning for at Restorsea skal kunne selge produkter og levere under de inngåtte lisensavtalene etter februar 2022, så vil ABT motta ytterliggere 2,5MUSD i 2022 og nye 2,5MUSD i 2027 i eksklusivitetsbetalinger for klekkevæsketeknologien. Dette kommer i tillegg til løpende inntekter fra salg av Aquabeautine XL og øvrige royaltyinntekter. ABT har globale patentrettigheter til Aquabeautine XL frem til 2032.

Oppkjøpet av Moana Skincare i 2020 og de nylige lanseringene av B Natural og Seidr, innebærer at ABT også kan tilby en rekke hudpleieprodukter som private merkevarer til apotekkjeder, spa- og hudpleiekjeder, parfymerier og andre profesjonelle utsalgssteder, samt merkevareeiere nasjonalt og internasjonalt. Alle ingrediensene er basert på naturlige og bærekraftige stoffer, som finnes i planter, alger og i havet. Dette er bærekraftige alternativer til petroleumsbaserte ingredienser, som ofte har negative konsekvenser for menneskers helse og miljøet. I dag leverer ABT både naturlige ingredienser og ferdigutviklede naturlige hudpleieprodukter til markedet.


Det er stor etterspørsel etter naturlige hudpleie produkter og det er denne delen av hudpleie markedet som øker mest. ABT produserer og distribuerer bærekraftige hudpleie produkter med høyt innhold av aktive ingredienser. ABTs hudpleie produkter har i snitt 10X mer aktive ingredienser enn tradisjonelle hudpleie produkter. Merk at ABT i praksis eier hele verdikjeden i sine hudpleie produkter. Det er allmenn kjent at det er store marginer i denne type produkter. 

ABT jobber fortløpende med å etablere nye avtaler innen distribusjon. ABTs modell ved å bruke distributører er fordelaktig da ABT ikke trenger å ansette et stort antall mennesker selv. ABTs største utfordring i 2022 blir å lykkes med å etablere distribusjons avtaler innen naturlige ingredienser og hudpleie produkter.

Selskapsinformasjon:
Ticker: ABTEC
Antall aksjer: 20 891 561
Bransje: Bioteknologi

Velkommen tilbake!

Logg inn på kontoen din nedenfor

Opprette ny konto!

Fyll ut skjemaene nedenfor for å registrere deg

Hent passordet ditt

Vennligst skriv inn brukernavnet eller e-postadressen din for å tilbakestille passordet ditt.

Er du sikker på at du vil låse opp dette innlegget?
Lås opp venstre : 0
Er du sikker på at du vil si opp abonnementet?
Verified by MonsterInsights