I USA er 75 personer i 13 delstater syke etter å ha spist Quarter Pounder på McDonalds. Kilden til matforgiftningen skal være E.coli som stammer fra løk.
22 personer er så langt innlagt på sykehus, og to personer har utviklet farlige komplikasjoner som følge av leversykdom, ifølge amerikanske smittevernmyndigheter (CDC). En person i delstaten Colorado har omkommet.
McDonalds-restauranter har trukket Quarter Pounder fra menyer i flere delstater. Delstatene Colorado, Montana og Nebraska er så langt hardest rammet.
Årsaken er trolig rå gul løk. Leverandøren Taylor Farms har trukket tilbake all gul løk produsert i Colorado og sier de er lei seg for at folk har blitt syke.
Andre fast food-restauranter har også for sikkerhets skyld trukket løk fra menyene sine i visse områder, deriblant Taco Bell, Pizza Hut, KFC og Burger King. Sistnevnte opplyser at 5 prosent av deres restauranter i USA bruker gul løk fra det samme anlegget til Taylor Farms i Colorado.
Folk som blir syke av E.coli-bakterien, får vanligvis symptomer som feber, oppkast og diaré, samt dehydrering og svimmelhet.
Tilfellene ble registrert i tidsrommet 27. september til 11. oktober.
(©NTB)